Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücret zammı için beklenmedik gelişme! Temmuz’da yeni asgari ücret kaç para olacak? Rakamlar geliyor.. 5 bini geçecek!

Artan ekonomik giderler sonrasında milyonlarca kişi geçinmekte zorlanmaya başladı. Konuya ilişkin bugün son dakika bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü partisinin Kızılcahamam’daki 30’uncu İştişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamasında asgari ücretli ve emekli kesime zam sinyali verdi. Detaylar haberimizde..

Erdoğan, yaptığı açıklamasında ülkemizin toplam yatırım miktarının 70 milyar liradan 2 trilyon TL seviyesine kadar yükselttiklerini müjdeleyerek, “Hani diyorlar ya ‘kepenkler iniyor’, ben size resmi rakamı veriyorum. Türkiye’nin potansiyeli ve gücü kağıt üstündeki ölçeklerin çok üstündedir” ifadesini kullandı.

PETROL FİYATLARININ 2-3 KAT ARTTIĞI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Peş peşe önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemden geçiyoruz. Dünyada neyin nereye geldiği herkes tarafından yakından takip ediliyor. Ücretliler başta olmak üzere, her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat bütün bunlarla beraber inşallah bu yıl sonuna çok daha farklı, çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın”

ZAM DUYURUSU GELDİ

Herkesin heyecanla beklediği zamlara ilişkin açıklama yapan Erdoğan maaşlara zam sinyalini şu şekilde verdi:

“Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ücretliler başta olmak üzere, her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. İnşallah yıl sonuna daha güçlü gireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın”

SIKIYSA ADAY OL

Açıklamalarının devamında Kılıçdaroğlu’na da değinen Erdoğan şunları söyledi:

“Türk siyasi tarihinin en ağır, en eziyetli, katlanması en zor cilvesi maalesef bize denk geldi. Bu talihsiz cilvenin adı Kılıçdaroğlu’dur. Kendisini uzun bir süre yok saydığımızda da yalanın iftiranın zırvanın dozunu sürekli yükseltiyor. Biz de mecburen bu zatı paçasından tutup aşağı çekmek zorunda kalıyoruz

Geçenlerde Kılıçdaroğlu’na 2023’te cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını sormuştum. Soruma, zaten belli olan seçim tarihinin açıklanması bahanesiyle yüreksizliğini, çapsızlığını, iradesinin ve ipinin başkalarının elinde tutulduğunu bir kez daha göstererek cevap vermiştir. Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre sen şimdiden Haziran 2023’e hazırlan. Ama önce adayınızı belirleyin. Sen kendin sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun? Önce bunu açıkla. Doğu Akdeniz ile ilgili soruma verdiği cevapla ise, ülkesinin değil, milletinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu gösterdi”

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlar nefeslerini tutmuş asgari ücrete gelebilecek zam durumunu konuşuyor. Konuyla ilgili son gelişmeler ve konuşulan rakamlar için BURAYA TIKLAYIN