Gündem

Son dakika ülke şokta! Yine silahlı saldırı gerçekleştirildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Onlarca ekip sevk edildi

Gelen bir son dakika haberine göre, ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bu silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken 11 kişinin de yaralandığı belirtildi.

POLİS AÇIKLAMA YAPTI

Cumartesi gecesi geç saatlerde meydana gelen saldırının görgü tanıkları, “birkaç aktif saldırganın” kalabalığa ateş ettiğini gördüklerini aktarırken olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibinin yönlendirildiği aktarıldı. Konu ile ilgili olarak Philadelphia polisi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada gece yarısından kısa bir süre önce şehrin 3. Cadde yakınlarındaki hareketli South Street semtinde silah seslerinin patlak verdiği belirtildi.

Ayrıca olay yerinde bulunan polisler saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin 25 yaşında bir kadın ve 22 yaşında bir erkek olduğu belirtildi ve yerel halktan uzak durulması istendiği aktarıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI AÇIKLAMA YAPTI

Philadelphia Inquirer gazetesinin aktardığına göre saldırganlardan en az biri, otomatik tüfeğini düşürdü. Gazeteye göre polis ayrıca, olay yerinde iki tabanca buldu. Görgü tanıklarından biri olan 23 yaşındaki Joe Smith de bir açıklama yaptı.

Smith açıklamalarında silahlı saldırı başladığında olay yerinden sadece 10 metre uzakta olduğunu belirterek “Ateş açılmaya başladığında hiç durmayacak gibi geldi. Sadece çığlıklar duydum” dedi.