Personel Alımı

TTK işçi alım ilanını yayınladı! Kura yoluyla işçi alımı yapılacak: 4 bin 750 personel alım ilanı için başvuru şartı netleşti

Türkiye Taşkömürü Kurumu KPSS ile memur alım ilanını yayınladı. Kura ile yapılacak işçi alımı için 4 bin 750 personel kadrosu ayrıldı. Konu üzerine net açıklama İzmir milletvekili Atilla Sertel tarafından yapıldı.

TTK bünyesinde 1300 işçi emekli olmak için gün sayıyor. Pandemi döneminde çok sayıda personelin açığa alınması söz konusu oldu. Açılan kadro boşluğuna yeni işçi alımı yapılması planlanıyor. Konu üzerine düzenlemeler devam ediyor.

İlanın Detayları Belli Oldu!

Türkiye Taş Kömürü kurumunun bünyesinde çalıştırılmak üzere çok sayıda işçi açığı bulunuyor. Bu konunun açıklaması net olarak Milletvekili Atilla Sertel tarafından yapıldı. Çok sayıda işçinin pandemi sürecinde işten çıkarıldığına vurgu yapıldı. 3 senedir herhangi bir alım yapılmıyordu. Yaklaşık 1300 işçi de emeklilik olma sürecini bekliyor.

4 Bin 750 Personel Alımı Yapılacak!

Yaşanan bu gelişmeler TTK Başkanı Kazım Eroğlu’nun da gündemindeydi. Kurumda kadro sayısının 10 bin 750’ye çıkarılmasının planlandığının altını özellikle çizdi. Bu nedenle 4 bin 750 personel alımı için açık kadro bulunduğunu yineledi. Eroğlu açıklamasında 2009 yılındaki sürece de dikkat çekti.

Açık Pozisyonlar Belli Oldu!

Personel alımı için Bakanlık tarafından süreç devam ettiriliyor. Yeni işçi alımına yönelik Bakanlık aktif alımlarını gerçekleştiriyor. İşçi alımı tamamlanırken bu arada memur ve mühendis alımı da yapılacak. Konu üzerine Zonguldak milletvekili Yavuz Yılmaz ise Türkiye Taşkömürü Kurumu için işçi alımı yapılması, mühendis alımı yapılması ve kadronun daha da genişletilmesi hedefleniyor. Yatırımda bütçenin arttırılması için bu konuda daha da ısrarcı olacağız yorumunda bulundu.