Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakan Bilgin’den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması! “Aralık ayında da..”

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün toplantı sonrasında kameralar karşısına geçerek 3600 ek gösterge için detayları aktardı. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk değerlendirmeyi yaptı.

Uzun bir süredir tartışılan 3600 ek gösterge için gözler kabine toplantısına çevrilmişti. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlarda 600 puanlık artışa gidildiğini ve memur emeklerinin maaşları ve tazminatlarının da arttığını açıkladı. Bakan Bilgin ise katıldığı bir televizyon programında yeni gelişmeleri değerlendirdi.

BAKAN BİLGİN’İN O AÇIKLAMALARI:

3600 ek gösterge, devrim niteliğinde bir değişimdir. Çünkü bütün kamu personelini kapsayacak şekilde genişlettik. Emeklilerin ücret, maaş ve ikramiyelerinin düzenlemesidir. Ayrıca Aralık’ta da yeni bir düzenleme yapacağız. O düzenlemeyle beraber maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak.

Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda bin 300 lira ile bin 400 lira arasında bir değişim oldu. 5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık.

Düzenlemeden yükseköğretim mezunu tüm memurlar yararlanacak.