Gündem

İstanbul’da yaşayanlara kötü haber! AKOM resmen duyurdu: Yaz geri gitti, çok kuvvetli olacak 10 gün sürecek

Yazın sıcak havalarını iple çeken İstanbulluları üzecek haberler peş peşe gelirken son günleri serin ve yağmurlu havalarla karşılayan İstanbul’da yağışların ne kadar süreceği paylaşıldı. Söz konusu yağışların 10 gün süreceği belirtildi. di. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’in ardından İBB AKOM’dan da İstanbul’a yağış ve serin hava uyarısı yapıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

AKOM tarafından paylaşılan hava durumu değerlendirmesinde yağışların devam edeceği aktarıldı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Serin havanın 16 Haziran’a kadar sürmesi ve sıcaklıkların Perşembe ve Cuma hariç hafta boyunca 22-25 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde görülen yerel yağmurların, yer yer gök gürültülü sağanak geçişleri şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.”,

SICAKLIKLAR 22 DERECE OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirme kapsamında İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde hafta boyunca Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği belirtildi. Ayrıca açıklamada hafta boyunca (Perşembe ve Cuma hariç) sıcaklıkların 22-25 derece aralığında olacağı paylaşıldı.

MGM’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Serin havayla birlikte İstanbul genelinde yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Haziran’a kadar mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

17-22 Haziran tarihleri kapsayan uzun vadeli tahminlere göre de sıcaklıkların mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu konu hakkında MGM tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.