Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığından ödeme duyurusu geldi! Sadece bir hafta kaldı: Hesaplara 2.354 TL para yatıyor eDevletten bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nazarında devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi yapılıyor ve bu destekler için süreç devam ediyor. Bu noktada Bakanlık tarafından bakıma muhtaç kişilere ödeme yapılıyor. Evinde yaşlı engelli ve hasta yakınına bakanlara evde bakım maaşı adı altında her ay ödeme yapılıyor. Bu ödemeler Aile Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile sonu arasında yapılıyor. Ödemeler için e-Devlet üzerinden başvuru yapılırken aynı sayfa üzerinden ödemeler de sorgulanabiliyor.

KİMLERE ÖDEME YAPILIYOR?

Söz konusu destek ödemeleri ayın 15’inde başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek. Devlet tarafından geri ödemesiz karşılıksız bir şekilde hak sahiplerinin hesabına nakit para yatırılıyor. Söz konusu destekten yararlanmak için en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerektiği de bildirildi. Ayrıca sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerektiği aktarıldı.

Bunun yanı sıra yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmediği belirtildi ve hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişilerin yararlanabileceği paylaşıldı.

MAAŞLAR NASIL SORGULANACAK?

e-Devlet üzerinden sorgulanabildiği belirtilirken TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama ekranında maaş detaylarını görüntüleyebileceğiniz ifade edildi ve SMS sorgusu detayları da paylaşıldı.

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak sorgulama yapabileceklerdir.