Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakanlık duyurdu: Kurban Bayram öncesinde 750 TL bayram harçlığı verilecek! Kimler alabilecek?

Gelen bir son dakika haberine göre Kurban Bayramı öncesinde başvuru şartlarını taşıyanlara 750 TL tutarında bayram harçlığının verileceği duyuruldu. Aile Destek Paketine ilişkin başvuru şartları açıklandı. 750 TL bayram harçlığı detayları haberimizde

Konuya ilişkin herkesi yakından ilgilendiren açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı. Yapılan son açıklamaya göre Aile Destek Paketi başvuru şartları duyuruldu.

ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün kabine toplantısından sonra yapmış olduğu açıklamasında Aile Destek Paketinin detaylarını duyurdu. Erdoğan ihtiyaç sahiplerine para yardımının yapılacağını açıkladı.

Söz konusu ödemelerin 1 sene boyunca vatandaşlara verileceğini söyleyen Sarıeroğlu, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir sene boyunca düzenli olarak vatandaşlarımıza her ay verilecek bir yardım paketi açıklandı. Aile Desteği Programı dedik. Kamu işçileri ve memurlar faydalanamıyor. Haziran ayının üçüncü haftasından itibaren sosyal yardım kuruluşları ve e-devlet üzerinden başvuru alınacak. Gelir testi tekrardan yapılmayacak. Sosyal yardımlardan faydalananlar yararlanıyor. 300 TL ile 750 TL arasında rakam”

Sarıeroğlu açıklamasını, “Biz 2022 bütçemizde 104 milyar liralık pay ayırdık sosyal yardımlarla alakalı. Son açıklanan paket halen yardım alanlara ek destek. 300 TL ila 750 TL arasında. Yeni de sosyal yardım almayıp ihtiyaç duyan, nakdi yardıma ihtiyaç duyan herkes başvurabilir. Yeni başvurularda ise gelir testi ile alacağı rakam belirlenmiş olacak” şeklinde sonlandırdı.

KİMLERE VERİLECEK?

Desteğin işçi ve memurlara verilmeyeceği sadece ihtiyaç sahiplerine verileceği belirtildi. Başvuru yapanlara gelir testi uygulanacak olup, ihtiyaç sahibi olan kişilere 300 TL 750 TL arasında para verileceği belirtildi.