Editörün SeçtikleriEkonomi

Altında bugün ve yarına çok dikkat edin uyarısı yapıldı! Son zamanların rekoru geliyor..

Haftanın 4ç işlem gününde altın fiyatları 1025 TL’yi aşarak son zamanların en büyük rekorunu kırmış oldu. Ons altın fiyatları için gözler yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine çevrildi. Aynı zamanda bir yandan da Avrupa Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararı da merak ediliyor. İşte altına ilişkin son gelişmeler

Altın fiyatları yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde Avrupa Merkez Bankası’nın bugün saat 14.45’te açıklayacağı faiz kararına odaklanmış durumda. Merkez Bankası’nın bu toplantıda faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor.

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR

Bir diğer önemli veri ise yarın TSİ 15.30 açıklanacak olan ABD enflasyon verisi. 40 yılın zirvesinden gerileyen ABD enflasyonu, 14-15 Haziran’da yapılacak ABD Merkez Bankası Fed toplantısı öncesi önemli olacak. Beklenti ise yıllık manşet enflasyonun yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye, yıllık çekirdek enflasyonun ise yüzde 6,2’den yüzde 5,9’a gerilemesi yönünde oluştu.

DOLAR 17 TL’Yİ GEÇTİ

Ons altın fiyatındaki durgunluğa rağmen dolar fiyatının 17 TL’yi aşması ile gram altın fiyatları rekorunu tazeledi ve dün bin TL’nin üzerine çıktı. Bu kapsamda gram altın fiyatı 2022 yılı içerisinde yüzde 28 oranında değer kazanmış oldu.

Aynı zamanda geçen yıl Aralık ayında Kur Korumalı TL mevduat ürününün devreye alınmasından önce altın 1062 TL’ye kadar yükselmişti.

9 Haziran gram altın şu anda 1025 TL’den alıcı buluyor.