İş İlanlarıPersonel Alımı

Devlet demiryolları kamu personeli alımı yapacak! Meslek lisesi mezunları başvuruda bulunabilecek! İŞKUR personel başvuru şartlarını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yeni kamu personeli alım ilanı yayınlandı. Adaylar başvurularını İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 3 farklı ünvan üzerinden yapılacak başvurular için şartlar netleşti.

İlana Kimler Başvurabilir?

Devlet Demiryollarında çalışmak üzere endüstri meslek lisesi mezunları başta olmak üzere meslek lisesinin makine bakım onarım, bilgisayar, makine imalatı, makine teknolojisi, makine model ressamlığı, bilgisayar destekli makine ressamlığı ve bilgisayar destekli endüstriyel modelleme bölümünden mezun olmak şartı aranıyor.

İlana Başvuru Şartları Nedir?

Devlet Demir yollarında TÜRASAŞ bünyesinde çalışmak üzere personel alımı kura yoluyla belli olacak. Başvuru için belirli şartların karşılanması gerekiyor. O şartlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Personelin 18 yaşından büyük 35 yaşından küçük olması
  • Askerliğini tamamlamış olması
  • Farklı bir kamu kurumundan emeklilik aylığı almıyor olması
  • Başvuru yapılan il ile ikamet edilen ilin aynı olması
  • Başvuruda istenen nitelikleri karşılayanların gerekli zaman içerisinde istenen belgeleri teslim etmesi gerekiyor
  • İşçiler 4 aylık denemeye tabi tutulacak olup başarısız olarak görülenlerin iş akdi sonlanacaktır
  • Kişilerin Sakarya’da yaşıyor olması aranan bir diğer şarttır.

İlana Başvuru Süreci

Yayınlanan ilana başvuruda bulunabilmek için İŞKUR aracılığı ile süreç tamamlanmalıdır. İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvuru tamamlanabilir. Gerekli niteliklere sahip görülen adaylar 23 Haziran tarihinde yapılacak kura ile belli olacak. Kura tamamlandıktan sonra www.turasas.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak. Adaylar Türkiye raylı sistemler Genel Müdürlüğü Sakarya bölge müdürlüğünde çalışmaya başlayacak.