İş İlanlarıPersonel Alımı

Adana Büyükşehir Belediyesi 80 personel alım ilanını yayınladı! Açık kadrolar belli oldu! Başvuru yapmak isteyen adayların sahip olması gereken şartlar…

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından personel alım ilanı duyuruldu. KPSS puan türü ve ünvana yönelik boş kadrolara yerleştirme yapılacak. Atama başvuruları için devlet memuru kanununun 48.maddesindeki şartları karşılamak gerekecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda mahalli idarelere ilk defa atanacaklar için sınav ve atama yönetmeliği net bir şekilde açıklandı. Belediye itfaiye kanununda geçen hükümler, ünvanlar ve KPSS puanları ile şartlarda netleşti.

İlana Başvurmak için Aranan Şartlar Nelerdir?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan açık kadrolara yönelik yapılacak atamalarda belirli şartlar aranıyor. Aranan bu şartlar arasında şunlar yer alıyor:

  • TC vatandaşı olmak
  • Kamu haklarında mahrum kalacak bir suç işlememek
  • Göreve engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmamak
  • Erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olmak. Ertelemiş olmak ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak gerekiyor.
  • Başvuru yapacak olan kişinin uygun gördüğü kadrodaki şartları özel şartları karşılaması gerekiyor.
  • Türk ceza kanununda belirlenen anayasal düzene karşı çıkacak, düzeni bozacak herhangi bir sahtecilik, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık gibi suçlardan dolayı mahkum olmamak gerekiyor.

Belgelerin Teslim Tarihi Belli Oldu!

Adana Büyükşehir Belediyesi personel alımı için başvuru sırasında belirli belgeler istenecektir. Belgelerin teslimi 18 Temmuz’da başlayarak 22 Temmuz tarihine kadar sürecektir. Mesai saati bitiminde son bulacaktır. Teslimin kişi tarafından bizzat Reşatbey mahallesi Atatürk caddesi Seyhan Adana adresine müracaat edilerek yapılması ya da posta yoluyla yapılması gerekecek.

İtfaiye Eri Kadrosu Alımları

Başvuru sırasında istenecek belgelerin e-posta yolu ile ya da iadeli taahhütlü posta yolu ile iletilmesi mümkündür. İtfaiye eri kadrosunda çalışmak isteyenlerin duyurulan süreler içerisinde başvuruda bulunması, belgeleri eksiksizce şahsen götürmesi ve başvuru sırasında kayıt işlemini tamamlaması gereken personelin istenen boy ve kilo şartına uygun olması gerekecek.