Dünya

Almanya 2000 işçi alımı yapacak! Almanya havaalanında çalışmak için personel alımı başvurusu Türkiye’den sağlanacak

Almanya havacılık sektörüne yönelik personel alım ilanını yayınladı. Almanya’da gittikçe artan hava alanlarına yönelik ihtiyaç Türkiye’den de karşılanabilecek. Türkiye’den 2000 farklı işçi alımı yapılacağı söyleniyor.

Türkiye’den 2000 İşçi Alımı Yapılacak!

Yaz aylarının gelmesi ile beraber yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde yoğunluk gittikçe artmaya başladı. Geçici olarak belirli bir sezon için Türkiye’nin de desteğini alarak Almanya hava yollarına gerekli personel alımı yapılacağı söyleniyor. Konu üzerine net bir haber bakanlık tarafından duyurulmuş değil. Alınan duyumlara göre ilk olarak Türkiye’den personel istihdamı sağlanması bekleniyor.

Haberi DSP Haber Ajansı Paylaştı!

Maddi olarak zor durumda bulunan ve ailesini kalkındırmakta güçlük çeken vatandaşlar için havacılık sektörüne yönelik Almanya’da büyük bir personel açığı bulunuyor. Bu haber Almanya’nın DSP Haber ajansı tarafından duyuruldu. Havacılık sektöründe son dönemlerde yoğunluğun olduğunu ve personellerin hizmete yetişemediğini açıkladı.

Almanya İşçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Alınan bilgiye göre Türkiye’den 2000 farklı personel alımı yapılması planlanıyor. Konu üzerine net bir bilgi henüz duyulmazken geçtiğimiz Cuma günü personel alımı ile ilgili Çalışma Bakanlığına dilekçe verildiği söyleniyor. Dilekçe eğer onaylanırsa acil olarak Türkiye’den check-in aracılığı ile personel ve hizmetli görevlendirmesi yapılacak.

Frankfurt ve Münih Havalimanları İlk Sırada!

Özellikle Frankfurt ve Münih havalimanlarında güvenlik kontrol alanlarında şikayetler gittikçe artıyor. Yoğunluk durmak bilmiyor. Farklı havalimanlarında da bu sıkıntılar görülebiliyor. Bu problemlerin giderilebilmesi, yoğunluğu azaltabilmek için ek bir personel alımı yapılması bekleniyor. Bu konu üzerine Almanya’da yetkili birimler ilk tercihin Türkiye olduğunu söylüyor.