Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kimliğiyle PTT’ye giden parasını alacak! Hesaplara 1.298 TL para yatırıldı: Bakanlık ödemeleri başlattı

Aile Bakanlığı tarafından verilen desteklere yenisi eklenirken devlet tarafından yapılan ödemelere ara vermeden devam ediliyor. Devlet tarafından karşılıksız destek ödemesi yapılıyor ve maddi yardım süreçleri devam ediyor. Engelli ve yaşlılık aylığı Haziran ayı ödemeleri yapıldı. Bu ödemelere ilişkin detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

1298 LİRAYA KADAR ÖDEME

Devlet her ay ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve hak sahiplerine 1.298 liraya kadar para ödemesi yapıldığı belirtildi. Ayrıca bu ödemeler e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir ve PTT veya ATM üzerinden çekilebilir.

Ayrıca IBAN numarasını paylaşanlar ATM üzerinden paralarını alabilecekleri paylaşıldı.2022 yılı ilk 6 aylık devre için %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üstü engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödeme yapıldığı aktarıldı. Bunun yanı sıra yaşlılık ve engelli aylığına başvuru yapacak olanların hane halkında şahıs başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması (2022 için 1.417 TL’den daha azca) gerekiyor. Ayrıca müracaat gereksinim sahibi tarafınca yapılacak.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Bu destek ödemeleri hakkında Bakan Yanık bir açıklama yaptı. Bakan Yanık’ın açıklamaları ise şöyle oldu:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için öğrenimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda haziran ayında 1 milyar 499 milyon lira ücretinde yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık””