Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Herkes e-Devletten bakabilir! Hesaplara 2.354 TL para yatırılıyor: Sadece 3 gün kaldı Aile Bakanlığı duyurdu

İhtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Destek ödemeleri devam ederken bu destek ödemeleri hakkında detaylar da paylaşıldı. Evinde yaşlı, engelli veya yardıma muhtaç yakınına bakana devlet tarafından evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemeleri ise her ay yapılıyor. Bu destek ödemeleri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler her ayın 15’i ile sonu arasında yapılıyor. Destek için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilirken aynı sayfa üstünden bu ödemeler de sorgulanabiliyor.

EN AZ YÜZDE 50 ENGELLİ OLMASI GEREKİYOR

Söz konusu destek ödemeleri ayın 15’inde başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek. Devlet tarafından geri ödemesiz karşılıksız bir şekilde hak sahiplerinin hesabına nakit para yatırılırken destekten yararlanmak için en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerektiği de aktarıldı.

KİMLER YARARLANABİLİR

Konu ile ilgili olarak sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerektiği belirtildi ve yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmediği belirtildi ve hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişilerin yararlanabileceği paylaşıldı.

E-DEVLETTEN SORGULAYABİLİRSİNİZ

e-Devlet üzerinden sorgulanabildiği belirtilirken TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama ekranında maaş detaylarını görüntüleyebileceğiniz ifade edildi ve SMS sorgusu detayları da paylaşıldı.

Söz konusu destek ödemeleri ayın 15’inde başlayacak. İl bazında ödemeler yapıldığından ödeme yapılan iller listesi paylaşılacak. Ödemeler başladığında ve il listesi açıklandığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.