Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yarın PTT’ye gidip paranızı alabilirsiniz! 1.500 TL ödemeler başladı: e-Devletten paranızı hemen kontrol edin

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine 1.500 TL ödeme yapılıyor. Bu destek ödemesinin süresi 18 ay olarak açıklanırken kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yeniletecek olan vatandaşlar devlet tarafından karşılanan kira yardımı araştırılıyor ve eskimiş deprem dayanıklılık riski bulunan ev ve iş yerleri kentsel dönüşüm faaliyetlerinden yararlanabiliyor. Ayrıca vatandaşlar e-Devlet üzerinden bu desteğin nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Kira yardımı başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI

e-Devlet üzerinden yapılan başvurular kapsamında başvurusu kabul edilen vatandaşlara 18 ay boyunca 750 lira ile 1.500 lira arasında değişen rakamlarla kira yardımı alınabildiği belirtilirken evi kentsel dönüşüm kapsamına giren vatandaşlar kira yardımı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlerine başvuru yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabildiği paylaşıldı.

ÖDEMELER YAPILDI

Bu başvurular kabul edildiğinde ise ödemeler başlıyor. Ödemeler başvuru sırasında paylaşılan IBAN numarasına yatırılırken paylaşmayan vatandaşlar paralarını PTT aracılığı ile de alabiliyor. Daha öncesinde başvurusunu yapıp başvurusu kabul edilip para almaya hak kazanan vatandaşlara ise ödemelerin yapıldığı parasını hala almayanların ise yarından itibaren PTT’ye giderek parasını alabilecekleri aktarıldı.

GEREKLİ BELGELER

Ayrıca kira yardımı alabilmek için bazı başvuru belgelerine ihtiyaç duyulduğu belirtildi ve bu belgeler şöyle paylaşıldı:

Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesinin ilgili birimlerine iletilmesi zorunlu tutulmuştur,.

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Hak sahibi ya da velinin Ziraat Bankası’nda hesabı olduğuna dair hesap cüzdan fotokopisi örneği,

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı sürecinde başvuru sahiplerine herhangi bir fatura düzenlenerek, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanarak belgelenmesi gerekir.