Personel Alımı

Lise, Ön Lisans, Lisans Fark Etmiyor; Herkes Başvurabiliyor! O Üniversite 8 Kadroda Alım Yapacağını Açıkladı! Kamu Personeli İş Başvurusu Ekranı…

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına hızla devam ettiği şu günlerde her geçen gün listeye bir yeni kurum veya kuruluş ekleniyor. O kurum ve kuruluşlardan biri de üniversiteler oluyor. Toplu bir şekilde personel alımlarına başlamış olan üniversitelerin sayısı her geçen gün artıyor. O üniversitelerden biri olan Abdullah Gül Üniversitesi ise; lise, ön lisans ve lisans mezunlarını istihdam etmek için düğmeye basıyor.

Kamu üniversitelerinden biri olan Abdullah Gül Üniversitesi, haziran ayı içerisinde personel alımı gerçekleştireceğini yayınladığı ilan ile duyuruyor. Bu ilan kapsamında 8 personel almaya hazırlanan Abdullah Gül Üniversitesi, aynı zamanda personel alım şartlarını ve söz konusu pozisyonlara nasıl, nereden ve ne zamana kadar başvuru yapılacağını da açıklamış bulunuyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alıyor

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu kapsamınca sözleşmeli personel alacak olan Abdullah Gül Üniversitesi, mülakatsız bir şekilde 8 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor. Başvuruları Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alan Abdullah Gül Üniversitesi, 13 Haziran 2022 tarihine kadar https://www.turkiye.gov.tr/abdullah-gul-universitesi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim uzantılı internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuruları kabul ediyor. Bu kapsamda 6 destek personeli alacak olan Abdullah Gül Üniversitesi, destek personellerini temizlik görevinde çalıştırmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra 2 koruma ve güvenlik görevlisi alacak olan Abdullah Gül Üniversitesi, bu kadro için ise özel şartları da belirlemiş bulunuyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Şartları Belli Olmuş Bulunuyor

Destek personeli olarak çalıştıracağı temizlik görevlileri için lise mezunu olmayı şart koşan Abdullah Gül Üniversitesi, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için üniversitelerin özel güvenlik ve koruma programından mezun olma şartını koyuyor. Personel alımlarında 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu kapsamındaki şartları arayacak olan Abdullah Gül Üniversitesi, aynı zamanda personellerinin askerlik ile bir ilişiğinin bulunmaması ve sağlık sorunları açısından mesleğe engel teşkil edecek bir beden ya da akıl sağlığı hastalığının bulunmamasını istiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilik ya da yaşlılık nedeniyle maaş almıyor olmayı da şart koşan Abdullah Gül Üniversitesi, KPSS’nin herhangi bir puan türünden 65 ve üzeri puan almayı şartları arasına eklemiş bulunuyor. Bunun yanı sıra koruma ve özel güvenlik kadrosu için özel şartlar da belirlemiş olan Abdullah Gül Üniversitesi, özel güvenlik görevlisi kimlik kartı geçerlilik tarihi 1 Ocak 2023 ve sonrası olmak olma şartını arıyor. Ayrıca söz konusu pozisyon için 31 yaşından gün almamayı da şart koşan Abdullah Gül Üniversitesi, vardiyalı çalışma sistemine uygun, vücudunda görünen bir dövme ya da iz bulunmayan ve erkek adaylar için 170 santimetre; kadın adaylar için ise 160 santimetreden kısa olmamayı şart koşuyor.