Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika Türkiye geneli ehliyet sahibi olanlara duyuru yapıldı! Kısa bir süre kaldı tamamen değişiyor

Aktif araç kullanan vatandaşlar için yeni duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre 18 gün sonra yeni bir döneme girileceği belirtildi. Araç kullanan vatandaşları yakından ilgilendiren bir uygulama başlayacapı belirtildi. Buna göre otoyollardaki hız sınırının artacağı belirtildi. Örnek olarak Çeşme-İzmir-Aydın otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s çıkarılacak.

18 GÜN SONRA SİSTEM DEĞİŞİYOR

Ehliyet sahibi vatandaşları yakından ilgilendiriyor. 18 gün sonra sistem değişiyor. Yapılan açıklamalara göre yeni uygulama için çalışmalar devam ediyor. Belirtilen tarihten sonra otomobiller otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlayabilecek.

HIZ SINIRLARI ARTTIRILIYOR

Konu ile ilgili olarak Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarılacağı ifade edildi.

Tüm bunlarla beraber yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırının 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltileceği duyuruldu.

YENİ TİP EHLİYET ALINMALI

1 Temmuz’da başlayacak uygulama kapsamında otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da devam edilirken ehliyet sahibi olanlara bir de uyarı yapıldı. Buna göre bu yıl eski tip ehliyetlerin son kullanım yılı olduğu hatırlatılarak eski tip ehliyet sahiplerinin 31 Aralık’a kadar yeni tip ehliyet almaları gerektiği bildirildi.

ANİMASYONLU SINAV

Yapılan son açıklamalarda, artık ehliyet sınavlarında animasyonlu soru sayısının adaylara sorulan tüm soruların yüzde 10’unu oluşturuyor. Vatandaşlar sınava girmeden önce örnek soruları çözebiliyorlar.