Ekonomi

Üniversite öğrencilerinin dikkatine: Yeni dönem için başvuruda bulunabileceğiniz burs programları yayınlandı! Devlet kurumundan 5200 TL’lik ödeme!

Okulların kapanmasına son bir hafta kala, tüm öğrencileri yeni bir dönem öncesinde yapacakları tatillerin heyecanı sarmaya başladı. Ancak bu heyecanın yanı sıra gerçek hayat ile yüzleşerek artan eğitim masraflarının yeni dönemde bir sorun teşkil etmemesi adına alınabilecek olan karşılıksız nakit destekleri de önemli bir konu başlığı olma özelliğini taşımaya devam ediyor.

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri sebebi ile gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetler ve hizmet ürünleri, yüksek oranlarda zamlandı. Söz konusu zamlardan nasibini alan alanlardan biri de eğitim sektörü oldu. Giderek artan masrafların yanında bir de eğitim masraflarının olması, gelirleri olmayan öğrencileri ve geçim derdi içerisinde çocuk okutmaya çalışan anne babaları bir hayli yormaya başladı. Bu noktada 2022- 2023 eğitim öğretim yılı için şimdiden karşılıksız ödeme alabilecekleri noktaları araştıran vatandaşlar için 3 kurumdan müjdeli haber geldi. Devlet kurumu olarak hizmetlerini sürdüren Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK, ilgili şartları sağlayan tüm öğrencilere, yeni dönemde de burs hizmetleri aracılığı ile destek olacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Destek!

Milli Eğitim Bakanlığı, her sene olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerine burs vermeye devam edecek. Bu kapsamda üniversite tercihlerinin ilk beşinden birine yerleşerek, üniversitelerin eğitim fakültelerinde okumaya hak kazanan tüm öğrencilere o yıl ki KYK bursu tutarında karşılıksız eğitim desteği verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Tüm Öğrencilere Burs Hizmeti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Vakıflar Genel Müdürlüğü, yeni dönemde de hem ilkokul hem ortaokul hem lise hem de üniversite öğrencilerine burs hizmeti sunacak. Yükseköğrenim öğrencilerine 8 ay boyunca aylık 650 TL, diğer öğrencilere ise 200 TL tutarında burs ödemesi yapacak olan kurum, ilgili burs başvurularını yeni eğitim öğretim yılı başlamadan kabul edecek.

TÜBİTAK’tan 4 Bin TL’lik Destek!

TÜBİTAK, üniversite sınavı sonuçlarına göre ilk 25 binin içinde yer alan ihtiyaç sahibi tüm öğrencilere 4 bin TL’ye kadar burs hizmeti verecek.