Personel Alımı

Yüksek Ücreti Maaş İle İşe Başlama Fırsatı TÜBİTAK’tan Geldi! 612 Kişi Birden Alınacak; KPSS Şartı Yok! Lise Mezunları Da Başvurabiliyor…

Toplu işe alım için düğmeye basan TÜBİTAK, dün yayınlanan ilan ile birlikte 612 personel istihdam edeceğini açıkladı. Proje personeli olarak istihdam edecek olan TÜBİTAK, başvuru şartlarını ve adresini de ilanı aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Personel alımı yapan kamu kurum ve kuruluşları arasına adını yazdıran TÜBİTAK, personel alımı gerçekleştirmek için başvuruları almaya başladı. Lise mezunundan doktora mezununa kadar her kademede personel alacağını duyuran TÜBİTAK, başvuru için ise aşağıdaki adresi verdi.

TÜBİTAK İş İlanı 2022

TÜBİTAK tarafından yayınlanan ilana göre; 84’ü aday araştırmacı (proje personeli) alımı, 413’ü araştırmacı (proje personeli) alımı, 15’i teknik ve destek personeli (proje personeli) alımı, 67’si ar-ge teknisyeni (proje personeli) alımı, 33’ü usta (proje personeli) olmak üzere 612 kamu personel alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Personel alımları için 1 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğmuş olmayı şart koşan TÜBİTAK, aşağıdaki şartları sağlayan adayların 17 Haziran 2022 tarihine kadar kendi internet sitesi üzerinden (https://kariyer.tubitak.gov.tr/#/tumIlanlar) başvuru yapmasını şart koştu.

TÜBİTAK İş İlanı Başvuru Şartları

Bir bilim kuruluşu olması nedeniyle özellikle işe alımlarda kadro kadro eğitim şartı belirleyen TÜBİTAK, işe alacağı 33 ustanın hangi mezuniyet durumlarında istihdam edileceğini de açıkladı. Bu bağlamda 33 ustanın 3’ünün Meslek lisesi ve dengi okulların elektrik-elektronik teknolojisinden mezun olmasını isteyen TÜBİTAK, 2’sinin makina teknolojisi veya metal teknolojisi; 1’inin çevre sağlığı teknisyenliği; 2’sinin ahşap yapı sistemleri, yapı iç mekan dekorasyonu, ahşap doğrama teknolojisi veya iç mekan ve mobilya teknolojisi; 3’ünün makine, makine teknolojisi, kalıp, endüstriyel kalıp, torna ve tesviye veya endüstriyel tasarım; 13’ünün makine teknolojisi, metal teknolojisi veya motorlu araçlar teknolojisi; 2’sinin ahşap yapı sistemleri, betonarme demir kalıp ve çatıcılık, yapı sistemleri, beton, çimento ve zemin teknolojisi, restorasyon, PVC doğrama ve montaj, yapı dekorasyonu, duvarcılık, yapı yalıtımı, yapı yüzey kaplama, ahşap doğrama ve kaplama veya iç mekan ve mobilya teknolojisi; 1’inin sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz veya doğalgaz ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi; 4’ünün elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri veya radyo televizyon; 2’sinin ise meslek lisesi ve dengi okul mezunu olması gerektiğini duyurdu. İstihdam edeceği ustaların yanı sıra diğer pozisyonlar için de eğitim şartı getiren TÜBİTAK, başvuruları kabul ettiği https://kariyer.tubitak.gov.tr/#/tumIlanlar adresi üzerinden tüm eğitim şartlarını da açıkladı.