Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Altın fiyatlarında son dakika açıklaması: Çarşamba günü fiyatlar tamamen değişecek

Yatırımcılar ve vatandaşlar son dönemlerde altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta doların da yükselmesi ile birlikte 1000 TL barajını aşan altında sular bir türlü durulmuyor. Geçen bir son dakika haberine göre altın fiyatları için son dakika açıklaması geldi. Çarşamba günü altın fiyatlarının değişebileceği belirtildi.

Altın ve dolar fiyatları için ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinden sonra gözler bu Çarşamba günü açıklanacak olan FED kararına çevrilmiş durumda.

EN YÜKSEK ARTIŞ YAŞANDI

TÜFE mayıs ayında aylık yüzde 1 artarken, yıllık olarak yüzde 8,6 oranında arttı. ABD’de bu oran Aralık 1981 yılından bu yana kaydedilen e yüksek artış olarak görüldü. FED’in agresif şahin politikalarında öngörülenden daha uzun süre devam edebileceği endişesi piyasalardaki risk artışını da düşürmüş oldu.

ONS VE GRAM ALTINDA SON DURUM

RJO Futures kıdemli piyasa analisti Bob Haberkorn değerli metal için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Altın tam olarak olması gerekeni yapıyor. Yatırımcılar bir kez daha altına enflasyon riskinden korunma ve güvenli liman varlığı olarak bakıyorlar. Piyasa, Federal Rezerv’in enflasyonu dizginlemek için yapabileceği hiçbir şey olmadığını anladı. Fed’in faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi olası. Ancak, bu da, hiçbir yerde enflasyonu karşılayacak kadar yüksek olmayacaklar. Bu ortamda, gerçekten istediğiniz altındır.”

DOLAR YENİ HAFTAYI YÜKSELİŞLE AÇTI

Geçtiğimiz haftanın son 2 işlem gününde dolar sert dalgalanma yaşadı. Haftayı 17.10 TL’den kapatan dolar yeni haftayı yükselişle açtı. İşlem rakımı 17,26 TL olarak açıklandı. Euro ise 18,11 TL seviyesinde kaldı.