Gündem

Gişe rekorları kıran Bergen filmi için dijital platformlar yarışa başladı! Film hangi platformda yayınlanacak?

Son yıllarda hayatını kaybetmiş olan ve Türkiye’de iz bırakmış olan ünlü isimlerin hayatlarına odaklanan, biyografi türündeki bazı filmler çok ses getirmeyi başardı. Müslüm, Naim Süleymanoğlu, Ayla gibi birçok film bu kategoride izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarırken, son olarak Bergen filmi de bu kategorideki yerini aldı. 4 Mart 2022’de sinemalarda gösterime giren Bergen filminde de acılarla dolu hayat öyküsüyle bilinen şarkıcı Bergen’in hayatı ele alındı. İzleyici karşısına çıkmasıyla birlikte gişe rekorları kıran film, beyazperdede fırtınalar estirdikten sonra şimdilerde de bir dijital platformda izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İzleyiciler Bergen’i hangi platform üzerinden izleyebilecek? İşte detaylar…

Bergen Yeniden İzleyici Karşısına Çıkma Yolunda

Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu isimlerinin yer almış olduğu Bergen filminde ünlü ve güzle oyuncu Abdullah, ana karakter olan “Bergen’e” hayat vermiş, Erdal Beşikçioğlu da filmde, Bergen’in hem kocası hem de ona hayatı dar eden katili “Halis Serbest’i” canlandırmıştı. 80’li yılların arabesk şarkıcısı Bergen’in acı dolu hayat hikayesini anlatan ve gişede 5 milyon izlenmeye ulaşan Bergen filmi için şimdilerde dijital platformlar büyük bir yarış içine girdi.

Bergen Disney Plus’ta Mı Yayınlanacak?

Türkiye’de, beyazperdede izleyicisi ile buluşmaya başladığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören Bergen filmi için birçok dijital platform satın alma yarışına girse de kazananın Disney Plus platformu olduğu iddia edilmişti. 14 Haziran Salı günü Türkiye’de yayın hayatına başlayacak olan Disney Plus platformunda izleyiciler Bergen filmini izleyebilecekti ancak televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu ortaya yeni bir iddia attı.

Koloğlu’nun Bomba İddiaları

Koloğlu ortaya attığı iddiasında “Disney Plus ve Amazon’un milyon doları bulan tekliflerde bulunduğu söyleniyor. Daha önce Disney Plus’ın filmin yayın hakkını aldığı yazılmıştı. Bana gelen bilgilere göre kesinleşmiş bir durum yok ama daha ‘popüler olan’ Disney Plus’ta yayınlanırsa sürpriz olmaz. Tabii Netflix’i de unutmamak lazım” sözlerini dile getirdi.