Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Emekli maaşlarına yapılacak zam belli oldu! İşte emeklilerin zamlı maaş tablosu

Haziran ayına girilmesi ile birlikte gözler temmuz ayındaki bayram paralarına çevrilirken özellikle emekliler maaş zammının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Emekli maaşı zammında son veriler de belli olmaya başlarken emeklilerin maaşına hangi oranda zam yapılacağı belli oldu gibi. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı enflasyon doğrultusunda belli olmaya başlandı. 5 aylık enflasyon oranı belli olurken emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ortaya çıkıyor. Zammı ortaya çıkaracak olan enflasyon farkı ise yüzde 39 olurken Haziran ayı enflasyonu doğrultusunda emekli maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapılabileceği belirtildi. Bu zam oranı gerçekleştiğinde ise emeklilerin maaşı 4.641 TL olabilecek.

MAAŞLARA YÜZDE 40 ZAM

Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı ve bu veriler doğrultusunda zam oranı yüzde 39 kesinleşirken Temmuz’daki zam oranının yüzde 40 olabileceği paylaşılmakla beraber yıllık enflasyon oranının ise yüzde 70 olabileceği bildirildi. 6 aylık enflasyon doğrultusunda yüzde 40 oranında zam kuvvetle muhtemel görünüyor.

MEMUR MAAŞI 6 BİN 133 TL

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli ve çalışan temmuz ayında alacağı enflasyon farkına gözlerini çevirmiş durumda olurken 6 aylık enflasyon farkı ile en düşük memur emekli maaşı 6 bin 133 TL olacağı paylaşılırken emeklilere hem zam hem de bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

ZAM SONRASI MAAŞLAR

Tüm bunların yanı sıra en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 TL’den 9 bin 33 TL’ye, ek zamlı olursa 9 bin 193 TL’ye, en düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 TL’den 6 bin 26 TL’ye, ek zamlı olursa 6 bin 133 TL’ye, esnafta 2 bin 948 TL’den 4 bin 156 TL’ye, 2000’den ilkin emekli olan SSK’lılarda ise bu sayı 3 bin 292 TL’den 4 bin 641 TL’ye çıkacağı duyuruldu.