GenelSağlık

Canan Karatay ‘Hanımlar Fıttırmış’ Diyerek Açıkladı! En Büyük Zehir Bunlar!

Prof. Dr. Canan Karatay, alışılmışın dışında bir açıklama yaparak “Hanımlar deterjan kullanımı konusunda fıttırmış zaten, kusura bakmasınlar. Deterjanlar mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli” dedi.

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Dr. Canan Karatay, katıldığı programda bu sefer doğal beslenme tavsiyesiyle değil temizlik ürünleriyle ilgili yaptığı açıklamayla gündeme oturdu. Sağlıklı yaşam hakkında önemli açıklamalar yapan Karatay, deterjan ve bulaşık süngerlerinin kullanımı konusunda önemli noktalara değindi. Norveç’teki araştırmada “sadece bir süngerin, dünyadaki tüm insanlardan daha fazla sayıda bakteri barındırabilir” uyarısı dikkat çekmişti.

“Ne Bakteri Kalır Ne Virüs”

Araştırmayı değerlendiren Prof. Dr. Canan Karatay, evde sünger değil bez kullandıklarını belirtti, deterjanlar konusunda “Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs. Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür. Dikkat edilmeli, bulaşık süngerlerini sık sık değiştirmek gerekli. Hanımlar deterjan kullanımı konusunda fıttırmış zaten, kusura bakmasınlar. Deterjanlar mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli. Sünger bir yana evler zaten deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın” açıklamasında bulundu.

“İçlerindeki Kimyasallar DNA’yı Bozuyor”

DNA’mızı bozan kimyasallardan uzak durmamızı öneren Prof. Dr. Canan Karatay, daha önce de evdeki deterjanların çöpe atılması gerektiğini belirterek “Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor” dedi.