Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Yanık duyurdu: Ödemeler başladı! Hesaplara 1.650 TL yatırıldı: PTT’den veya ATM’den alınabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED ödemeleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamalarında SED ödemelerinin yapıldığını belirtti ve bu ödemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yanık söz konusu açıklamalarında ise “SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına haziran ayı için toplam 238 milyon lira yatırdık” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM MASRAFLARI İÇİN ÖDEME YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında bakanlığın çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere SED hizmeti sunduğunu ifade etti ve ekonomik gerekçelerle aile bütünlüğünün bozulmasının önüne geçilerek, çocukların ailelerinin yanında büyümesinin hedeflendiğini vurguladı.

HESAPLARA 1.650 TL YATIRILDI

Konu ile ilgili olarak Aile Bakanı Yanık açıklamalarında SED’den yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 1650 lira destek sağlandığını belirtti ve şöyle devam etti:

“SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına haziran ayı için toplam 238 milyon lira yatırdık.

147 BİN ÇOCUK YARARLANIYOR

SED Hizmetinin Etkinliğinin Artırılması Projemiz (Okul Destek Projesi) ile çocuklarımız için tarihi mekanlara geziler, müze ziyaretleri, doğa sporları gibi etkinlikler organize ediyoruz. Yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda sanatsal ve sportif kurslara katılmalarını sağlıyoruz. Çevre temizliği, ağaç dikimi, yaşlı ve engelli gibi özel grupta bulunan kişilerle bir araya gelebilecekleri, bilinç ve farkındalık oluşturan sosyal sorumluluk çalışmalarıyla onların sosyal hayata katılmalarına ortam yaratıyoruz.”

Bununla beraber Bakan Yanık açıklamalarında SED hizmetinden 147 bin çocuğun yararlandığını vurguladı.