İş İlanlarıPersonel Alımı

Memur Olmak İsteyenlere Haziran Ayı Fırsat Ayı Olacak! Çeşitli Kurumlara 2 Bin 500’e Yakın Personel Alınacak!

Pek çok devlet kurumu, bünyesindeki personel eksikliklerini haziran ayında karşılamak üzere iş ilanları yayınladılar. Tüm Türkiye genelinde yapılacak bu işe alımlar için, kariyerine devlet memuru olarak devam isteyenler ve üniversitelerden yeni mezun olmuş kişilere özel olarak sunuldu. Farklı kurumlarda toplam olarak 2 bin 477 personel alımı yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Peki bu kurumlar neler? Sizler için araştırdık.

2022 yılının haziran ayı, kamu personeli olmak isteyen vatandaşlar için fırsatlar ile dolu bir ay olacak. KPSS ile ya da KPSS’siz şekilde pek çok kurum personel alımı yapacak. Binlerce kişi açılan bu ilanlar sonucunda devlet kurumlarında istihdam edilecek.

Pek Çok Kurum ve Kuruluş Haziran’da Personel Alacak!

Bakanlıkların yanı sıra üniversiteler, devlet daireleri gibi pek çok kurum ve kuruluş toplamda 2 bin 477 personel istihdam edecek. Haziran ayında kamu personeli istihdam edecek kurumlar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve bunların haricinde ülkenin önde gelen pek çok üniversitesi var.

Personel Alacak Bazı Kurum ve Kuruluşlar

Haziran ayından kamu personeli istihdam edecek bazı kurum ve kuruluşlar bunlar oldu.

Ankara Üniversitesi tarafından açılan ilana göre, toplam olarak 46 kişi üniversite bünyesinde kamu personeli olarak istihdam edilecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, haziran ayında personel alacak kuruluşlardan biri olacak. Toplamda 4 kişi uzman olarak istihdam edilecek. İşe alınacak kişiler Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bolu’da çalışacak.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü haziran ayı içerisinde toplam olarak 93 kişiyi kamu personeli olarak işe alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre 50 anketör alınacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi de personel alacak kurumlardan biri oldu. Yapılan açıklamaya göre 85 personel işe alınacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı ise haziran ayında tüm personel eksiğini kapatmayı hedefliyor. Toplamda 1.800 sözleşmeli personel istihdam edilecek.