İş İlanları

Dikkat Dikkat! Almanya’da Ayda 4.000 Euro Maaşla İşçi Alınacak! Farklı Mesleklerde Toplam 1.5 Milyon Kişi İstihdam Edilecek!

Almanya’da yaşanan işçi eksikliği nedeni ile 1.5 milyon kişinin istihdam edileceği açıklandı. Yurt dışında çalışmayı düşünenler, kariyerini Avrupa’da ilerletmek isteyenler ayda 4 bin Euro ile çalışma fırsatı yakalayacak. Almanya’nın alacağı meslek gruplarını sizler için araştırdık.

Yurtdışından en çok personel alan ülkeler arasında Almanya ilk sıralarda gelmektedir. Özellikle son zamanlarda sıklıkla personel alan Almanya, güncel olarak bir ilan paylaştı. Pandeminin olumsuz etkilerini üzerinden atan Avrupa devi, istihdam edeceği personel ile ekonomik olarak büyük bir atılım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

En Son 1960’lar Bu Büyüklükte Personel Alındı!

Son olarak bu büyüklükte personel alımını 1960’lı yıllarda yapan Almanya, ülkemizden çok ciddi sayıda işçi göçü almıştı.

Açıklanan son verilere göre yüzde 3 seviyesinde işsizlik olan Almanya’da, aylık olarak 4 bin Euro maaş verilerek bu işsizlik sorunun çözüme kavuşması hedefleniyor. Ekonomide cari açığı bir miktar daha fazla verilmesi ile eksik olan personelin tamamlanması öngörülüyor.

Hangi Mesleklere, Kaç Kişi Alınacağı Açıklandı!

Farklı meslek gruplarını istihdam etmek isteyen Almanya, öncelikle 330 bin tane yaşlı ve hasta bakıcı ile birlikte hemşire işe almayı planlıyor. En çok personel eksikliği yaşadığı diğer bir meslek grubu ise yuva eğitmenleri. Almanya, 230 bin yuva eğitmeni istihdam etmeyi planlıyor.

Diğer aranan meslek gruplarından en çok öne çıkanlar ise garsonlar, tır şoförleri ve su tesisatçıları oldu. İşe alınacak kişiler için en az 4 bin Euro maaş verilmesi planlanıyor.

Eksik olan meslek gruplarını ülke içinden sağlayamayan Almanya, bu gruplar için yurtdışından personel istihdam edecek. Almanya tarafından yayımlanan bu ilan sonrasında büyük bir işçi göçünün yaşanması bekleniyor.