Editörün SeçtikleriEkonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mazot Ve Benzin Zamlarına Son Noktayı Koydu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her geçen gün artan enerji kaynaklarına ilişkin açıklama yaptı. Enerji kaynaklarında fiyatların artmasının her alanda dengeyi bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları bu artışlardan korumak için ciddi tedbirler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini duyurdu.

Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada enerji fiyatları ciddi bir artış göstermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından alınan önlemlerle ilgili bir paylaşımda bulundu.

‘Çok ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı paylaşımda, “Tüm dünyada petrolden doğal gaz ve kömüre kadar enerji kaynaklarının hepsinde fiyatların artması, günlük hayattan sanayi üretimine kadar her alanda dengeleri bozmuştur. Biz vatandaşlarımızı bu aşırı artışlardan korumak için çok ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Meskenlerde kullanılan elektriğin Kdv’si yüzde 8’e indirildi

Erdoğan’ın paylaşımında yer verdiği grafikte, meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’sinin yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiği, 2022’nin ilk 5 ayında meskenlerde kullanılan doğal gazın yüzde 82’sinin ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın yüzde 26’sının sübvanse edildiği bilgileri yer aldı.