Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çalışma Bakanlığından beklenen haber geldi: Asgari ücrete ikinci zammın detayları belli oldu! Asgari ücrete yapılacak zam belli oldu

Sabah gazetesi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ara zam açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışma başlattığını duyurdu. Çalışma Bakanlığı tarafından asgari ilgili kurumlarla asgari ücret zammı için çalışmalar başlatıldığı aktarıldı.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Türkiye’de yurttaşlar ekonomik krizle mücadele etmeye devam ederken, asgari ücrete zam beklentilerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’un açıklamaları sonrasında herkes heyecanlandı. Bu noktada zam beklentilerine ilişkin Çalışma Bakanlığının ilgili kurumlar ile çalışma başlattığı belirtildi.

ASGARİ ÜCRET 5.954 TL

Yapılan çalışmalar kapsamında, asgari ücrete ara zamda 6 aylık enflasyon oranında artırım, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işverenin prim yükünün hafifletilmesi formülleri üzerinde hazırlık yapıldığı bildirildi. Asgari ücrete ise enflasyon farkı kapsamında zam yapılması bekleniyor. Enflasyon farkının ise Haziran ayı ile beraber yüzde 40 olmasının kuvvetle muhtemel olacağı belirtilirken enflasyon farkı zammı doğrultusunda asgari ücret 5.954 TL olacak.

ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti ister yıllık ister aylık belirleyebilecek. Bunun üst sınırı iki yıl olacak.

Konu ile ilgili olarak 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon oranının ardından ilk altı aylık enflasyon oranı belirlenecek, memur ve emeklilere yapılacak zam oranı açıklanacğaı ifade edildi. Asgari ücret maaşlara yapılacak zamda 6 aylık enflasyon oranının belirleyici olacğaı aktarıldı.