Editörün SeçtikleriEkonomi

Sıcak gelişme: Bayramdan önce yüzde 50 zam geldi!

Bayramdan önce fiyatlarda artış yapıldığı belirtildi. Gelen bir son dakika haberine göre bayramdan önce fiyatların yüzde 30 – 50 arasında artış yapıldığı açıklandı. Kurban Bayramı için otobüs biletleri bu yıl hızlı bir şekilde tükendi. Bayram dönemi için açılan ek seferler ise hızlı bir şekilde tükenmeye başladı. Bayram öncesi fiyatların yüzde 50 oranında artış göstermesi, vatandaşların paylaşımlı araçlara yönelik talepleri arttı.

Kurban Bayramı için otobüs biletleri fiyatları bu yıl hızlı bir şekilde tükendi. Yaklaşık olarak bayrama 1 ay kalmasına rağmen ek seferler de tükenmeye başladı. Bu yıl vatandaşlar bütçelerini düşünmek adına paylaşımlı araçlara talep gösteriyor.

FİYATLAR 650 TL – 750 TL ARASINDA

Otobüs biletlerinde 1,5 – 2 saat arasındaki mesafeler ortalama 120 TL’den başlıyor. 20 saatten fazla süren otobüs yolculukları için de bilet fiyatları 650 TL – 750 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Kurban Bayramı’na 3 hafta kala bilet fiyatları tükendi. Özellikle tatil bölgelerine gidecek otobüs sayılarında azalma yaşanırken taleplerin artması fiyatların yükselmesine neden oluyor. Vatandaşlar da paylaşımlı araçlara yöneliyor.

ONLİNE DE FİYATLAR UÇUŞA GEÇTİ

Tavan fiyatının 899 TL olarak belirlendiği uçak biletlerinde de satışlar devam ediyor. Bu yıl 9 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı için 8 Temmuz tarihinde İstanbul ve İzmir arasında direkt en ucuz uçak bileti 708 TL’den başlıyor. Otobüs biletlerinde fiyatlar ise 449 TL olarak işlem görüyor.