Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bayramda asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ikramiye! Çalışanlar PTT’den parasını alacak: Az önce açıklama yapıldı

Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak birçok vatandaş tarafından geçim zorluğu yaşanıyor ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ek ödemeleri araştırmaya başladı. Asgari ücretli çalışan ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara ise Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sevindiren haber verildi. TBMM Genel Kuruluna çok önemli bir kanun teklifi verildi ve komisyonda olan bu teklif ile asgari ücretli çalışanlara bayramda asgari ücretin yarısı kadar yani 2.125 TL ikramiye yatırılması istendi. Bu teklif ile milyonlarca çalışan heyecanla beklemeye başladı.

2.125 TL İKRAMİYE ÖDEMESİ

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklif kapsamında çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi isteniyor. Kurban Bayramı’nda asgari ücrete, asgari ücretin yarı tutarı yani 2 bin 125 TL kadar bayram ikramiyesi verilmesi teklif edilirken teklifin Meclise sunulması sonrasında ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli çalışan heyecanla beklemeye başladı. Bu teklif hakkında bir açıklama yapıldı ve teklifin gerekçesi de kamuoyu ile paylaşıldı. Bu noktada şu ifadelere yer verildi:

YAPILAN AÇIKLAM

“5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.”

“Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır”

ÖDEMELER YAPILIRSA PTT’DEN ALINACAK

Bu teklif kabul edilir ve ödemeler başlarsa çalışanlar bayram ikramiyelerini PTT üzerinden alacak. Bu ikramiyeler devlet tarafından verileceği için sigortalı bir şekilde kayıtlı asgari ücretli çalışanların isimlerine paralar yatırılacak ve kimlikle  PTT’ye giden çalışanlar parasını alabilecek. Henüz teklif kabul edilmedi. Ancak teklif kabul edilir de ödeme yapılacağı açıklanırsa okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.