İş İlanlarıPersonel Alımı

İçişleri Bakanlığı Açıkladı; 3 bin 546 Personel Alınacak! Başvuru Tarihleri ve Şartları Belli Oldu!

Personel alımı yapacağı açıklayan İçişleri Bakanlığı, alım sürecine ilişkin detayları resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Pek çok farklı branştan personel alınacağı açıklanırken, bu branşlar için açılacak olan kadrolar da netlik kazandı. 3 bin 546 personel istihdam edecek olan İçişleri Bakanlığı, başvuru tarihleri ile birlikte başvuru şartlarının ayrıntılarını duyurdu. Detaylar haberimizde…

İçişleri Bakanlığı beklenen duyuruyu yaptı. Bakanlık bünyesinde hem merkez teşkilatlarına hem de taşra teşkilatlarına toplam da 3 bin 546 personel alınacağı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Alınacak Personelin Branşlarını Duyurdu

Merkez teşkilatlarında görevlendirilmek üzere sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, alınacak personelin branşlarını belirledi. Merkez teşkilatlarında arşiv uzmanı, kağıt restoratörü, avukat, sosyal çalışmacı, psikolog, programcı, grafiker, harita teknikeri, makine mühendisi, yazılım mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, inşaat mühendisi, şehir plancısı, lisans ve ön lisans mezunu destek ve büro personeli olmak üzere toplamda 243 sözleşmeli personelin görevlendirileceği açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre merkez teşkilatları haricinde taşra teşkilatlarına da personel alımı yapılacağı açıklandı. Taşra teşkilatlarına toplam olarak 3 bin 303 sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatlarında istihdam edeceği personellerin branşlarını belirledi. Taşra teşkilatlarında avukat, sosyal çalışmacı, arşiv uzmanı, bilgisayar mühendisi, programcı, elektrik ve elektronik mühendisi, lisans ve ön lisans mezunu destek ve büro personeli, güvenlik ve koruma görevlisi, temizlik görevlisi ve şoför alınacağı duyuruldu.

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şartları Açıklandı

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, istihdam eldilecek personelin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabileceğini açıkladı. Başvuruların e-Devlet platformu üzerinden elektronik ortam üzerinden alınacağı bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık tarafından yapılacak olan personel alımlarına başvuru yapabilmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Ayrıca kanunda belirtilmiş suçlardan hüküm giymemiş olmak ve kamu haklarından mahrum olmamak gerekmektedir.