Ekonomi

Yurtdışında Çalışmak İsteyenlere Müjde! Danimarka Pek Çok Farklı Branş İçin Personel Arıyor! Aylık Maaş 5.376 Euro Olarak Belirlendi!

Özellikle genç nüfusun az olması sebebi ile problem yaşayan Avrupa ülkeleri peşi sıra personel aradıklarını ifade ediyorlar. İşçi arayan ülkelere ise son olarak Danimarka dahil oldu. Danimarka, kendi nüfusu ile dolduramadığı personel eksikliği için gözünü yurtdışına dikti. Avrupa ülkesi, bünyesinde çalışacak personel için 5.376 Euro maaş vereceğini duyurdu.

Ayda 100.000 TL Maaş Verecek!

Genç nüfusun az olması nedeni ile personel eksikliği yaşayan Danimarka işçi arıyor. Güncel kur ile 100 bin Türk Lirası’ndan fazla aylık maaş vadeden Danimarka, pek çok farklı sektörde eleman eksikliği çekiyor.

Ülkemizde döviz kurlarının aşırı yükselmesi sebebi ile vatandaş yurtdışında iş aramaya başladı. Yurtdışında çalışmak isteyenlere müjde niteliğinde haber Danimarka’dan geldi. Avrupa ülkesi pek çok farklı sektörde personel eksikliği yaşaması sebebi ile işçi aradığını duyurdu.

Personel Alınacak Meslekler Belli Oldu!

Vasıflı ya da vasıfsız olarak pek çok personele ihtiyaç duyan Danimarka, iş başvuruları için tek bir kurum değil de Danimarka’da bulunan şirketlere tek tek başvuru yapılmasını bekliyor. Bunun yanı sıra başvuru yapılabilecek sektörler de netlik kazandı.

Danimarka’nın personel alımı yapacağı meslekler belli oldu. Buna göre; kuaför, bahçıvan, marangoz, tesisatçı, elektrikçi, tesisatçı, tamirci, şef, aşçı, kasap, fırıncı, muhasebeci, denetçi, satış danışmanı, şirket danışmanı, iş danışmanı, emlakçı, sekreter, tıbbi sekreter, ofis asistanı, büro memuru, programcı, proje lideri, mimar, üretim müdürü, bina teknisyeni, ilk ve orta öğretim öğretmeni, yatılı okul öğretmeni, çocuk bakıcısı, okul öncesi öğretmeni, doktor, biyolog, hukuk görevlisi, psikolog, kütüphaneci, diş hekimi, hemşire ve hemen hemen tüm mühendis gruplarının istihdam edileceği açıklandı.