Editörün SeçtikleriEkonomi

Meclis’ten güzel haber geldi! 5 bin TL altı borçlar siliniyor! 5 bin TL üzerindeki borçlar yüzde 50..

Gelen bir son dakika haberine göre GSS borçları olanları yakından ilgilendiren açıklama yapıldı. Buna göre Meclis’e gönderilen torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmının silineceği belirtildi. 5 bin TL’nin altında olan borçların da silinmesine karar verilirken, 5 bin TL’nin üzerindeki borçların yüzde 50’si peşin ya da taksitle ödenirse kalan miktarın da silineceği açıklandı. İşte detaylar..

Yüz binlerce kişi için af kararı açıklandı. Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren teklifle birlikte borcu olan vatandaşlara kolaylık sağlanacağı belirtildi. Meclis’e gönderilen torba kanun teklifi ile GSS borçlarının bir kısmı silinecek.

BORCUN TAMAMI SİLİNECEK

Aynı zamanda borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığının sağlanacağı da ifade edildi. Sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler, durumun yasalaşması halinde borcun yüzde 50’sini peşin ya da taksitle ödemesi durumunda kalan borç silinecek. Borç tutarı 5 bin TL’nin altına düşerse borcun tamamı silinecek.

1 YIL İÇERİSİNDE ÖDENMESİ DURUMUNDA

Sağlık Sigortasından borç sebebi ile yararlanamayan kişiler 31 Aralık tarihine kadar olan borçları için büyük bir kolaylık geliyor. Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50’si peşin ya da taksitle ödenmesi durumunda kalan yüzde 50’lik borç da silinmiş olacak. Borcun yarısının 5 bin TL’nin altında olması halinde borç tamamen silinecek.

Borcunu peşin ödeyenler için hakkındaki davalar düşecek olup, taksitle ödemek isteyenler de borç bitince davalar düşecek.