Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler yapıldı! Aile Bakanlığı resmen duyurdu: PTT’ye gidip 1.298 TL alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bu noktada Haziran ayı destek ödemelerinin yapıldığı belirtildi. Aile Bakanlığı destek ödemelerine ara vermeden devam ederken devlet tarafından verilen destekler karşılıksız bir şekilde veriliyor. Konu ile ilgili olarak yaşlılık ve engelli aylığı ödemeleri yapıldı ve bu ödemeler 1.298 TL’ye kadar çıkıyor. Söz konusu ödemeler ise hak sahipleri tarafından IBAN numarası paylaşıldıysa banka üzerinden paylaşılmadıysa PTT’den paralar alınabilecek.

1.298 TL YATIRILDI

Devlet her ay ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve hak sahiplerine 1.298 liraya kadar para ödemesi yapıldığı belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Ayrıca bu ödemeler e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir ve PTT veya ATM üzerinden çekilebilir. Bununla beraber 2022 yılı ilk 6 aylık devre için %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üstü engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödeme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca yaşlılık ve engelli aylığına başvuru yapacak olanların hane halkında şahıs başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması (2022 için 1.417 TL’den daha azca) gerektiği ifade edildi.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Bu destek ödemelerine ilişkin Bakan Yanık’ın açıklamaları ise şöyle oldu:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için öğrenimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda haziran ayında 1 milyar 499 milyon lira ücretinde yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık””