EkonomiEditörün Seçtikleri

Vatandaş Kontak Kapatacak Hale Geldi! Motorine Gelen Son Dakika Zammıyla Fiyatlar 30 Lirayı Geçti! İşte İllerdeki Motorin Fiyatları

Brent petrolde yaşanan yükseliş sürerken motorine dün gece itibarıyla gelen 1.29 liralık zammın ardından 80 kuruş daha zam geldi. Son dakika gelen zamla birlikte motorin fiyatları 30 liranı üzerine çıktı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Dün gelen 1.29 liralık zammın ardından motorinin fiyatına 80 kuruşluk bir artış daha gerçekleşti.

Motorinin Litresi Kaç Lira Oldu?

Son gelen zamla birlikte motorinin fiyatları İstanbul’da 29.19 liradan 29.99 liraya yükseldi. Motorinin litresi Ankara’da 30.1 TL, İzmir’de ise 30.11 TL’ye çıktı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Epgis Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Almıştı

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.