Editörün SeçtikleriEkonomi

PTT’ye kimliğinizle gidin, sıra beklemeden paranızı alın: Bayramdan önce hane başına verilen 600 TL paranızı almayı unutmayın!

Hükümet başta çocuğu olan aileler olmak üzere pek çok hane için yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gelen son habere göre çocuğu olan hanelere ihtiyaçları kapsamında sırasıyla 300, 400 ve 600 TL’lik destek ödemesi yapılıyor. Sıra beklemeden hemen PTT’ye kimliğinizle giderek paranızı alabilirsiniz. Ancak bu ödeme için istenilen bir takım şartlar bulunuyor.

Hemen PTT’ye kimliğinizle giderek paranızı çekebileceksiniz. Başvuru şartlarını taşıyan herkese ödeme yapılacak. Kimlik numarası ile paranızı almanız mümkün olacak. Çocuklu olan ailelere verilen müjdeli haberin detayları haberimizde:

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Maddi durumu yeterli olmayan çocuklu, çocuksuz, hasta ve engelli vatandaşlara destek ödemesi verilmeye devam ediliyor. Son olarak Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre doğum yardım parası Türk vatandaşlarına ve mavi kart sahibi herkese yapılıyor.

Çoklu doğum yardımı kapsamında da 2 ayda bir ödeme yapılabilecek. Bu yardımdan yararlanmak için annelerin 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra tam ve sağ bir şekilde doğum gerçekleştirmesi gerekiyor. Çocuğunuz varsa ve bu şartları taşıyorsanız, hemen PTT’den kimliğinizle paranızı çekin.

KİMLİĞİNİZLE PARANIZI ÇEKEBİLİRSİNİZ

Devlet çocuk sahibi olan ailelere sırasıyla 300, 400 ve 600 TL para verilecek. 2015 yılından bu yana başlayan uygulamaya konulan proje kapsamında çocuğu olan ailelere para verilecek. Başvurular için e-Devlet’ten işlem yapabileceğiniz gibi daha sonra PTT’den kimliğinizle paranızı çekebileceksiniz.

Bu kapsamda ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL para ödemesi yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları açıklandı. Aranan şartlar şu şekilde ifade edildi:

Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

Çoklu doğum yardımı Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.

PARAYI NERDEN ALACAKSINIZ?

Paradan yararlanmak isterseniz, e-Devlet üzerinden ödemenizin yapılıp yapılmadığını kontrol edip PTT hesabınızdan paranızı çekebilirsiniz. Kimliğinizle birlikte hemen size en yakın şubeye giderek paranızı alabilirsiniz.