Editörün SeçtikleriEkonomi

Akaryakıt fiyatları 30 TL’yi geçinde sürpriz müdahale geldi! Fiyatlar düşürülecek! Akaryakıta indirim geliyor

Gelen bir son dakika haberine göre geçtiğimiz Çarşamba günü açıklanan FED faiz kararı sonrasında petrol fiyatlarında Nisan ayından bu yana ilk defa kayda değer bir düşüş yaşandı. Yaşanan bu düşüş sonrasında bu durumun akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yanması bekleniyor.

2 gün arayla motorine gelen zamlar sonrasında motorinin litre fiyatı gece yarısı 30 TL’yi geçti. Durum bu şekilde olunca vatandaşlar akaryakıt fiyatlarında indirim beklemeye başladı.

ABD Merkez Bankası’nın faiz artırma kararından sonra Nisan ayından bu yana ilk defa haftalık olarak akaryakıtta düşüş görülecek. Rusya ve Ukrayna arasında aylardır devam eden savaş akaryakıt fiyatlarını rekor seviyelere ulaştırmış durumda. Brent petrol fiyatları, başta FED olmak üzere gelişmiş ülkede merkez bankalarından sıkılaşma adımlarının geldiği haftayı düşüle kapatmaya hazırlanıyor.

BRENT PETROLDE SON DURUM NASIL?

Haftanın son işlem gününde ABD ham petrolü 117 doların altını ters ederken, Brent petrolde 119 dolar seviyesini gördüğü açıklandı.

Ülkemizde de dolar yükseldiği anda hemen ertesi günü benzin ve motorine peş peşe zam yapıldı. Son günlerde gelen zamlar sonrasında fiyatlar 30 TL’yi geçti.

Brent petrolde meydana gelen düşüş sonrasında akaryakıtta indirim olacağı aktarıldı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

ANKARA’DA MOTORİN NE KADAR?

Ankara’da 29.32’den satılan motorinin litresi 30.11 TL’ye yükseldi.

ANKARA’DA BENZİN NE KADAR, KAÇ TL?

Benzinin fiyatı Ankara’da 27,55 TL’ye geriledi. Ankara’da LPG litre fiyatı ise 11.85 TL.

İZMİR’DE MOTORİN NE KADAR?

İzmir’de 29.32 TL’den satılan motorinin litresi 30.11 TL’ye yükseldi. İzmir’de LPG litre fiyatı ise 11.55 TL.

İZMİR’DE BENZİNİN LİTRESİ NE KADAR?

İzmir’de benzinin fiyatı 27,55 TL oldu.

İSTANBUL’DA MOTORİN NE KADAR?

İstanbul’da motorin litre fiyatı 29.19 liradan satılıyordu. 17 Haziran’da gelen zamla birlikte motorinin litre fiyatı 29.99 TL’ye çıktı.

İSTANBUL’DA BENZİN NE KADAR?

Benzine zam gelmedi. 2 Haziran Perşembe günü gelen zamda benzinin litresi 26,24 TL’ye çıkmıştı. Öte yandan İstanbul Anadolu yakasında bir litre LPG fiyatı 11.61 TL, Avrupa yakasında ise 11.82 TL.