Gündem

Sadece Keloğlanda Oynadı Sanılıyordu; Meğer Cankız Çok Ünlü Bir Oyuncu Olmuş: Arka Sokaklar, Aşk-ı Memnu, Çiçek Taksi; Hepsinde Oynamış…

Türk sinemasının en gösterişli dönemleri arasında sayılan 1970’li yıllara damga vuran Keloğlan serisi, hala ilgi gören yapım olması sebebiyle kült yapımlar arasındaki yerini çoktan aldı. 1970’li yıllarda seyirci ile buluşmaya başlayan Keloğlan serisi; Keloğlan Aramızda, Keloğlan ile Cankız, Keloğlan İş Peşinde ve Ben bir Garip Keloğlanım gibi filmler ile seyirci karşısına çıktı. O filmlerde rol alan Keloğlan’ın Cankız’ının ise, şimdilerde çok ünlü bir isim olduğu öğrenildi.

Serinin en çok sevilen filmlerinden biri olan Keloğlan ile Cankız filminde Cankız’a hayat veren genç ve güzel oyuncunun şimdiki halinin ortaya çıkması, Keloğlan serisini hatırlayanları bir hayli şaşırttı. Çünkü o filmde Cankız’ı canlandırdıktan sonra mesleki hayatına devam etmediği düşünülen ünlü oyuncunun aslında kariyerinde çok önemli işlere imza attığı ve döneminin fenomenleri olan Arka Sokaklar, Aşk-ı Memnu, Çiçek Taksi gibi yapımlarda da rol aldığı ortaya çıktı.

Keloğlan’ın Cankız’ın Gizemi Çözüldü

Keloğlan’ın adalet sağlama mücadelesini konu alan ve aksiyon, komedi, romantik gibi türleri bir arada seyirciye sunan; öğretileriyle de Türk sinemasında oldukça önemli bir yere sahip olan Keloğlan serisinde Keloğlan karakterine hayat veren ünlü oyuncu Rüştü Asyalı olmuştu. Rüştü Asyalı’ya Keloğlan ile Cankız serisinde eşlik eden genç ve güzel kızın yüzü herkesin hafızasında olsa da oyuncunun ismi Rüştü Asyalı kadar hafızalara kazınmamıştı. Keloğlan ile Cankız filminin Cankız’ının çok ünlü bir oyuncu olduğu ve Arka Sokaklar, Aşk-ı Memnu, Çiçek Taksi gibi yapımlarda da rol alan Alev Oraloğlu olduğunun öğrenilmesi ise, herkesi bir hayli şaşırttı.

Keloğlan’ın Cankız’ı Alev Oraloğlu Çıktı

Oyuncu Lale Oraloğlu ile gazeteci Ali Oraloğlu’nun kızı olarak dünyaya gelen Alev Oraloğlu, sinemaya aslında Keloğlan serisi ile değil 1963 yılında annesinin de yer aldığı “Kötü Tohum” isimli sinema filmine Öztürk Serengil, Suna Pekuysal, Nedret Güvenç, Bedia Muvahhit gibi usta isimler ile başrolü paylaşarak başladı. Ardından “Bir Kadın Tuzağı” ve “Keloğlan’la Can Kız” filmleri ile adını duyurmaya başlayan Alev Oraloğlu, bir dönem ABD’de yaşadığı için ekranlardan uzak kaldı. Gelir gelmez ekranların aranan ismi olmaya devam eden Alev Oraloğlu; Çiçek Taksi, Aşk-ı Memnu, Arka Sokaklar, Krem, Hostanlı Kalaylı Saray gibi televizyon dizilerinde yer aldı. Özellikle Arka Sokaklar isimli dizide oynadığı rolü ile hafızalara kazınan Alev Oraloğlu, Arka Sokaklar dizisinde 2006 yılından 2012 yılına kadar Gamze Özçelik’in canlandırdığı Zeynep karakterinin annesi Emel olarak seyirci karşısına çıktı.