Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ankaralıları ilgilendiriyor! Ankara’da yaşayan milyonlarca kişiye müjde! Mansur Yavaş müjdeyi resmen verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankaralılar için çok önemli bir haber verildi. EGO Genel Müdürlüğü, Çayyolu Metrosu’nun uzatılması projesi kapsamında sevindiren haber verildi. Bu noktada “M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi” için ön yeterlilik ihalesine çıkıldığı bildirildi.

MANSUR YAVAŞ RESMEN DUYURDU

Mansur Yavaş “Başkent’te işler rayı’nda” sloganı ile çalışmaların detaylarını paylaştı. Konu ile ilgili olarak Mansur Yavaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“3. yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz. Projesi biten 7,4 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu hattı için bakanlık onayının ardından çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta ise ön yeterlilik ihalemizi tamamladık, proje çalışmalarımız başlıyor”

METRO HATLARININ DETAYLARI

Duyurulan bu proje kapsamında ‘Ulaşım Ana Planı’ öngörülerinde yer alan (Gazino-Forum) Şehitler-Forum hattı, kentin kuzey yönünde işletilen Keçiören hattının son istasyonu olan Şehitlerden başlayarak depo sahasının yer alacağı Forum bölgesine uzatılacağı aktarıldı.

Bu aksta yer alan Sanatoryum Hastanesine, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek olan hat, mevcut M4 hattının güneyde Dikmen’e uzatılması projesiyle de bir bütün olarak Kuzey-Güney aksında kesintisiz ulaşım sağlanmasını kolaylaştıracak. Proje, 4 istasyon ve 5,5 kilometreden oluşacak.