Editörün SeçtikleriEkonomi

Kurban Bayramı tatili için plan yapanlar yandı! Çok büyük zam geldi! Yeni fiyatlar açıklandı

Tüm Türkiye, okulların geçtiğimiz Cuma günü kapanması sonrasında tatil planları yapmaya başladı. Özellikle çocuklu aileler tatil planı yapıyor. Ülke için seyahatlerin canlandığı bu dönemlerde kötü haber geldi. Kurban Bayramı tatili için plan yapanlar resmen yıkıldı. Gelen son dakika haberine göre akaryaıt fiyatları sebebiyle otobüs bilet fiyatları zamlandı. Yeni fiyatlar açıklandı.

Ramazan ayından bu yana otobüs fiyatlarının yüzde 65 arttığı ortaya çıktı. Açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından geldi. Akın, son dönemlerde memleketine gitmek isteyen vatandaşların sorun yaşadığını söyledi.

YÜZDE 65 ARTTI

Ramazan bayramından önce ortalama 50 TL olan otobüs bilet fiyatının bugün neredeyse 400 TL olduğunu söyledi. Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan bayramı öncesi ortalama 250 lira olan İstanbul-Ankara otobüs ücretleri bugün 400 liraya yaklaştı. Aynı şekilde İstanbul-İzmir arası da iki ayda 300 liradan 500 liraya çıktı. Yüzde 65 oranında arttı”

500 TL’YE ULAŞTI

Akın, yaptığı açıklamasının devamında da İstanbul ve Sivas arasında otobüs bilet fiyatlarının neredeyse 550 TL olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı’ndan önce litresi 19 TL 10 kuruş olan benzine 45 kuruş zam geldi. Bu durumunda altını çizen CHP’li isim sözlerine, “Nisan başında litresi 21 lire 35 kuruş olan motorin de yüzde 40 oranında zamlanarak 30 lira 11 kuruşa yükseldi. Akaryakıtta derhal vergi indirimi yapılmalı” şeklinde devam etti.