Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu! Kurban Bayramı ikramiyeleri az önce belli oldu

Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Ramazan Bayramında emeklilere 1.100 TL ikramiye ödemesi yapıldı. Kurban Bayramında da emeklilere 1.100 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Kurban Bayramı ikramiyelerine zam iddiaları gündeme geldi ancak henüz bu zam resmileşmedi. Bundan kaynaklı olarak hesaplara 1.100 TL para yatırılacak.

İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ

Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak. Bu durumda emekli bayram ikramiyelerinin Temmuz’un ilk haftası yatırılması bekleniyor. Ramazan Bayramında bayramdan önce ödenen ikramiyeler baz alındığında ise Kurban Bayramı ikramiyelerinin 4 Temmuz ile 8 Temmuz arasında yatırılması kuvvetle muhtemel.

KİMLER ALABİLİR?

Emekli ikramiyesi geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda 1100 TL olarak verilmişti. 2022 Kurban Bayramı için de emekli ikramiyesi tutarının 1100 TL olması öngörülüyor. Konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacağı duyuruldu.

Bayram ikramiyesinin yatacağı tarih bayramın içinde bulunduğu ay olması gerekirken bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığı ve geliri alacak olanlar da ikramiyeden yararlanacağı bildirildi.