Editörün SeçtikleriEkonomi

Anlaşma tamamlandı: Vatandaş üzülecek! 1 Temmuz’da çok büyük zam yapılacak

Gelen bir son dakika haberine göre vatandaşın çok üzüleceği bir karar alındı. Elektrik fiyatlarına bir zam daha geleceği belirtildi. Elektrik dağıtım şirketleri yöneticileri ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldi. Yöneticiler Bakanlıktan yüzde 50 zam talebinde bulundu. Alınan karar kapsamında 1 Temmuz tarihinden itibaren elektriğe en az yüzde 30 zam yapılması kararı verildi.

Ankara’da geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği 14’üncü Sektör Değerlendirme Toplantısı öncesinde bir araya gelinmişti. Düzenlenen toplantıda kur farkı ve enerji maliyetleri gerekçe olarak gösterilerek yüzde 50 oranında zam talebinde bulunuldu.

YÜZDE 30’DA ANLAŞILDI

Gelen bilgiye göre 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak şartı ile yüzde 30 oranında zam yapılmasına karar verildi. Toplantıda alınan kararlar kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 1 Temmuz’da yüzde 30’luk zam kararını alması bekleniyor.

SON ZAM 1 HAZİRAN’DA GELMİŞTİ

Şu anda birinci kademede üst sınır olan 230 kWh’lık kullanımda fatura bedeli 332 TL’yi buluyor. Yüzde 30 zam gelmesi halinde bu fatura 430 TL’yi aşacak. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 TL’lik fatura bedeli 760 TL’ye çıkacak.

Elektrikte son zam 1 Haziran tarihinde mesken abonelerine yüzde 15, sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25 oranında yapılmıştı.