EkonomiEditörün Seçtikleri

O da zam yedi: Yılbaşında fiyatı 218 TL’ydi! Şimdi 335 TL oldu!

Her geçen gün artık zam haberlerine alıştık. Mutfak tüp fiyatlarına büyük zam geldi. Akaryakıt, ekmek, faturalar derken, şimdi de mutfaklarda en çok kullanılan mutfak tüp fiyatlarına zam yapıldı. Doğalgaza gelen zam sonrasında beklenen açıklama geldi. Tüp fiyatları güncellendi. İşte detaylar..

Tüp fiyatlarına büyük zam yapıldı. Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen zam yağmuru sonrasında sırada tüp fiyatlarına zam geldi. Peş peşe akaryakıta gelen zamlar sonunda mutfak tüplerini de vurdu.

ENERJİ KRİZİ YAŞANIYOR

Başta brent petrol, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı ciddi derecede yükselmiş, ülkemizde akaryakıt fiyatlarının 30 TL’yi geçmesine neden oldu.

Piyasalardan alınan son rakamlara göre 17 Mayıs tarihinde Aygaz büyük tüp fiyatı 311 TL olarak uygulanmıştı. Son zam haberine göre 1 ay içinde mutfak tüpüne 24 TL’lik bir zammın daha geldiği belirtildi.

AYGAZ BÜYÜK TÜP KAÇ TL OLDU?

Yapılan son dakika zam haberine göre Aygaz markalı büyük tüp fiyatı 17 Mayıs tarihinde 311 TL olmuştu. Bu son gelen 24 TL’lik zam ile birlikte mutfak tüpü yeni fiyatı 335 TL oldu.

İPRAGAZ TÜP FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Aygaz’dan sonra İpragaz tüp fiyatları da araştırılmaya başlandı. İpragaz küçük piknik tüp fiyatı 64,50 TL olarak belirtilirken, büyük mutfak tüp fiyatı 324,50 TL oldu. 24 kg ticari tüp fiyatı ise 655,50 TL olarak belirtildi.

OCAK AYINDA 218 TL’YDİ

2022 yılının Ocak ayı itibariyle yeni tüp fiyatı 218 TL olarak açıklanmıştı. Mart ayında gelen zam sonrasında 287 TL’ye Mayıs ayında gelen zamdan sonra 311 TL’ye ulaşan büyük mutfak tüpü son olarak 335 TL oldu.