DünyaEditörün Seçtikleri

Ülkede büyük felaket yaşandı! 6,0 şiddetinde deprem oldu: 250’den fazla kişi öldü!

Tüm dünya ülkede meydana gelen büyük felaketi konuşuyor. Dün gece saatlerinde 6 büyüklüğünde meydana gelen deprem çok can aldı. Konuya ilişkin gelen son dakika resmi açıklamaya göre deprem sebebiyle an itibarıyla 255 kişinin öldüğü açıklandı. Detaylar haberimizde..

Olay Afganistan’ın Paktika vilayetinde meydana geldi. Dün 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında çok sayıda kişinin öldüğü aktarıldı. Ajanslardan son dakika olarak geçen haberin detayları aktarılmaya devam ediliyor.

SABAH SAATLERİN 155 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANMIŞTI

Afganistan’da gece 01.4 civarında meydana gelen depreme ilişkin kötü haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Can kaybının her geçen dakika arttığı ülkede ilk olarak depremin 155 kişinin ölümüne neden olduğu açıklanmıştı.

Ancak az önce gelen son dakika haberine göre depremde ölenlerin sayısının 255’e yükseldiği belirtildi. Afgan yetkililer Paktika bölgesinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğunu söylüyor.

DEPREM 500 KM UZAKLIKTAN BİLE HİSSEDİLDİ

Depremin merkez üssünün Paktika bölgesinde olduğu ifade ediliyor. 6,1 büyüklüğündeki deprem çevre ülkelerde de hissedildi. Hem Hindistan hem de Pakistan şiddetli depremi hissetti. Özellikle Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada şiddetli depremin 500 km uzaklıktan bile hissedildiğini açıkladı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yaşayan vatandaşlar deprem yüzünden yataklarından fırladı.

Depreme ilişkin çok sayıda yaralı olduğu bilgisi de aktarılıyor. Ekipler çalışmalarına devam ederken, gelen son haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.