Ekonomi

Fikri olan girişimcilere Halkbank’tan 12 ay geri ödemesiz, 60 ay vadeli girişimci desteği!

Türkiye’de her alanda üretimin desteklenmesi adına çeşitli teşvik programları hazırlanmaya ve vatandaşlara sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamda devlet destekleri gelmeye devam ederken, devlet bankaları da girişimcilere yönelik özel kredi paketleri ile bu teşviklerde yer alıyor. Girişimcilere yönelik devlet bankaları tarafından sunulan destek kredileri arasında Tekno Girişimci Kredisi kampanyası da yer alıyor. Söz konusu özel kredi desteğinden kriterleri ve şartları sağlayanlar yararlanabiliyor. Bu noktada girişimci vatandaşlara 500 bin TL’ye kadar kredi sunuluyor ve bir diğer kredi paketinde ise girişimcilere 750 bin TL’ye kadar 12 ay geri ödemesiz, 60 ay vadeli destek kredisi de sunuluyor. İşte detaylar…

Halkbank’tan Girişimcilere Tam Destek!

Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan ve bir devlet bankası olan Halkbank, fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere 60 ay vade, 12 ay anapara ödemesiz destek kredisi sunuyor. Tekno Girişimci Kredisi kapsamında 500 bin TL’ye kadar uygun şartlarda kredi imkanı sağlanırken, Teknokent Destek Paketi kapsamında da Halkbank 750 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlıyor.

Kredi İçin Aranan Şartlar

Halkbank’ın sunduğu Tekno Girişimci Kredisi fırsatından yararlanmak isteyenlerin şu şart ve kriterlere uygun olması gerekiyor:

  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknokent/Teknopark vb.) alanlarında faaliyet göstermek.
  • Bilişim ve yazılım alanlarında faaliyet göstermek.
  • TÜBİTAK, KOSGEB ya bakanlıklar gibi kamu kurum ve kuruluşlarından teknoloji odaklı destek programlarından yararlanmaya hak kazanmak.

Girişimci Destek Paketlerinde Detaylar

Şartlara uyan vatandaşlara başvuruda bulunmaları halinde Tekno Girişimci Kredisi kapsamında 500 bin TL’ye kadar, aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde kredi sunuluyor. Bu kredide 12 ay anapara ödemesiz dönemle birlikte azami 60 ay vade imkanı da veriliyor. Diğer yandan Teknokent Destek Paketi kapsamında ise kredi üst limiti yine aynı geri ödeme şartları eşliğinde 750 bin TL olarak belirleniyor.