Ekonomi

TOKİ 2022 sosyal konut projesini başlattı, ilk ilanlar yayında! Aylık 3 bin 130 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün!

TOKİ, orta ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için başlattığı projelerine hız kesmeden devam ediyor. Son dönemlerde yükselen enflasyonla birlikte her sektörde artan maliyetler, gayrimenkul ve emlak piyasasını da etkisi altına almıştı. Bununla birlikte hızla artan kira fiyatları sonrasında vatandaşlar artık neredeyse asgari ücretten yüksek kira bedelleri ödemeye başladı. Kira bedellerindeki fahiş artışlar sonrası birçok vatandaş ev alabilmenin uygun yollarını ararken dev kampanya TOKİ’den geldi. TOKİ, 2022 yılı sosyal konut projesi için düğmeye bastı. Söz konusu sosyal konut projesi kapsamında ilk kez ev sahibi olacaklar, 2+1 ve 3+1 dairelere aylık 3 bin 130 liralık taksitlerle sahip olabilecek. İşte detaylar…

TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi Başladı!

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamada TOKİ sosyal konut projesinin 2022 yılında 150 bin konuta yükseltileceğini dile getirmişti. 2019 yılında 50 bin konut ile başlatılan proje vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanırken, 2020 yılında bu sayı 100 bine yükseltilmiş ve 2021 yılında pandemi nedeniyle proje askıya alınmıştı. 2022 yılında 150 bin konuta yükseltilen proje kapsamında, başvurular E-Devlet kanalı üzerinden başladı.

TOKİ 6 İlanını Yayımladı

İsteyen vatandaşlar TOKİ’nin E-Devlet üzerinden açılan ilanlarına başvuruda bulunarak ya da TOKİ’nin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden başvuruda bulunarak kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olma fırsatını yakalayabilir. En geç Temmuz ayı içinde Türkiye genelinde çeşitli illerde yeni ilanların açılması beklenirken, 2022 yılında başta Ankara, Bolu, Denizli, Konya, Siirt ve Trabzon olmak üzere ilanlar duyuruldu. Şu an için 6 ilan kurumun internet sayfasında başvuruya açık şekilde bekliyor ve yeni ilanların Temmuz ayında eklenmesi bekleniyor.