Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çocuğu olanlara nakit para ödemeleri başladı! Ailelere 1.300 TL’ye kadar para veriliyor: Kimlikle PTT’den alınır

Devlet tarafından çocuğu olan ailelere para ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemeleri hakkında detaylar belli olurken Aile Bakanlığı tarafından ödemelerin yapıldığı paylaşıldı. Bakanlık tarafından destek ödemeleri devam ederken çocuğu olan ailelere para ödemesi yapılıyor. Bu doğrultuda ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL para ödemesi yapılıyor.

PTT’DEN ÖDEMELER ALINACAK

PTT’den parasını almak isteyen vatandaşlar kimlikleri ile işlemlerine başlayabileceği belirtildi ve başvuru şartlarına haiz olmayanların para ödemesi alamayacağı aktarıldı. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin başvuru yapması gerektiği belirtilerek başvuruların onaylanması sonucu ödemelerin alındığı ifade edildi.

Maddi durumu yeterli olmayan çocuklu, çocuksuz, hasta ve engelli vatandaşlara destek ödemesi verilmeye devam edildiği aktarılırken Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bu ödemelerin PTT üzerinden alınabileceği ifade edildi.

KRİTİK TARİH 15 MAYIS 2015

Çoklu doğum yardımı kapsamında da 2 ayda bir ödeme yapılabiliyor. Yarım parasını almak isteyenlerin 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapmış olması gerekiyor. Şartları taşıyor, tarih şartını karşılıyor ve çocuğunuz varsa başvuru yapabilir ve PTT’den paranızı alabilirsiniz.

GEREKLİ ŞARTLAR

Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların ise şu şartlara haiz olması gerektiği ifade edildi:

Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

Çoklu doğum yardımı Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.