Editörün SeçtikleriGündem

Haber son dakika paylaşıldı! Cemaat lideri hayatını kaybetti

Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybettiği belirtildi. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve “Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular.” ifadelerini kullandı.

TORUNU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Nakşibendi Tarikatı’nın Halidiye Kolu’na bağlı İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği duyurulurken Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini torunu sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu. Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

“Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular”

VAKIFTAN YAPILAN AÇIKLAMADA

Bunun yanı sıra Ustaosmanoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada şöyle denildi:

“Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.”

CENAZE EVİNE GETİRİLDİ

Dün hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu Ahaber’de önemli değerlendirmelerde bulundu. Fatih Ustaosmanoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

Ali Haydar Efendi Hazretleri’nin ardından medrese tedrisatını da devam ettiren bir insandı. Hem tasavvufi yönden hem de ilmi cihetten yüzbinlerce bağlısı olan bir insandı.

Acımız çok büyük. Türkiye Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük İslam alimini ve şeyhini kaybetti diyebiliriz. Sevenlerini tabi ki rakamsal olarak ifade edemeyiz. Milyonları buluyor. Sayıdan çok nitelik olarak, hoca olmaları, derviş olmaları açısından ayrıca bir kalite arz ediyorlar. Allah-u Teale cümle Müslümanların başını başsız bırakmasın.

Cenazeyi şu an evine getirdik. Sevenleri katılım göstersin diye, Yarın Fatih Camii’nde namazı kılınacak. Ali Haydar Efendi Hazretleri Edirnekapı Şehitliği’nde yatıyor. Naaşı oraya defnedilecek.