Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen haber geldi! Akaryakıt fiyatlarına indirim yapıldı: İşte Ankara İstanbul ve İzmir’de yeni yakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yeni bir karar alındığı duyuruldu. Benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından bu kez akaryakıt fiyatlarına indirim haberi geldi. Benzin fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olacak bir indirim yapıldı.

BENZİNE İNDİRİM YAPILDI

Akaryakıt fiyatları son günlerde gündemden düşmezken benzin fiyatlarına indirim yapıldığı açıklandı. İndirim kararı doğrultusunda bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine 25 kuruş indirim yapıldı.

İndirimin ardından İstanbul’da 27.51’den satılan benzinin litresi 27.26’ya geriledi. Benzinin litresi Ankara ve İzmir’de 27.63’ten 27.38’e geriledi.

MOTORİN’DE DEĞİŞİKLİK OLMADI

Motorin fiyatlarında değişim olmadı.

İstanbul’da motorinin litre fiyatı bugün yaklaşık 29,94 TL. Bu rakam bir yıl önce 7,20 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. Motorinde zam oranı yıllık yüzde 316, yılbaşından bu yana yüzde 162 oldu.

Zamlarda, hükümetin politikaları sonucu yükselen döviz kurları ve küresel gelişmelerle artan petrol fiyatları etkili oldu.