Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam önceden duyuruldu! AK Partili Numan Kurtulmuş zam oranını açıkladı

Milyonlarca çalışan ve emekli temmuz ayında yapılacak zamma kitlenirken Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili oranlar paylaşıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, temmuz ayında yapılan zam için değerlendirmelerde bulunarak emekliye temmuzda yüzde 40’lara varan bir zam yapılabileceğini ifade etti. Numan Kurtulmuş açıklamalarında “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ’UN AÇIKLAMASI

Pandemi sonrası dünyanın daha önce karşılaşmadığı bir krizle boğuşmak zorunda kaldığına dikkat çeken AK Partili Kurtulmuş açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Önce pandemi şartlarının çıkardığı ağır tablo, tedarik zincirlerinin kırılması. Başta enerji, doğalgaz, petrol gibi dünyada çok önemli emtia pazarındaki dolar bazında fiyat yükselişleri vesaire. Bütün bunlarla ilgili dünya ekonomisi türbülansa girmişken arkasından patlak veren Ukrayna-Rusya savaşı sürecindeyiz. ABD bile bir resesyonu konuşur hale geldi. FED en faiz artırımına giderek çok da alışık olmayan bir sürece girdi. Türkiye’de ekonomideki karşılaştığı zorlukları aşmak için gayret ediyor.

ENERJİ GİDERLERİ KARŞILANDI

Üç alanda ilgimizi yoğunlaştırıyoruz. Birisi döviz fiyatlarındaki iniş çıkışların belli seyre girmesini görmek. İkincisi hem küresel fiyat artışları hem de döviz fiyatları yükselişiyle ortaya çıkan enflasyon. Enflasyonun kontrol altına alınması ikinci alan. Ancak bunlar yapılırken diğer taraftan vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı hayat pahalılığı. Vatandaşımızın gelir seviyesinin daha yükseğe çıkarılması için tedbirler alınması. Geçtiğimiz yıl enerji ve akaryakıtta vatandaşımıza doğrudan destek verdik. Enerji giderlerin yaklaşık yüzde 75’i devlet tarafından karşılandı”

MAAŞLAR 4.300 TL OLABİLİR

Bilindiği gibi emeklilere Temmuz ayında enflasyon farkı oranı kadar maaş zammı yapılacak. Haziran ayı enflasyon oranları 4 Temmuz’da belli olacak. Enflasyon farkının ise yüzde 35 ile yüzde 39 arasında olabileceği belirtiliyor. Ancak devletin dokunuşu ile zam oranının yüzde 40 olabileceği aktarıldı. Konu ile ilgili olarak yüzde 40 oranında zam yapılırsa emekli maaşlarının 4.300 TL olması bekleniyor.