Gündem

Beklenen Tarih Açıklandı: Alina Boz ve Deniz Can Aktaş 21 Ekim’de Beyazperdede! İşte Bandırma Füze Kulübü Filminin Gerçek Hikayesi…

Pandemi döneminde yaşanan sinemadaki durgunluk geride kalmaya başlamışken, her hafta onlarca film de beyazperdedeki yerini almaya yeniden başladı. O filmlerden biri olacak olan ve çekimleri aylar önce tamamlanmış olan Bandırma Füze Kulübü filminin vizyon tarihi belli oldu. Başrollerini Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’ın paylaştığı Bandırma Füze Kulübü filminin gerçek bir hikâyeden uyarlanması ise, sinema seyircisini şimdiden etkiledi.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği Bandırma Füze Kulübü filmi, vizyona girmek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak beyazperdeye aktarılan Bandırma Füze Kulübü filminin hikayesine dair detaylar da vizyon tarihinin açıklanmasının hemen ardından netleşmeye başladı.

Bandırma Füze Kulübü, 21 Ekim’de Sinemalarda

Başrollerini Alina Boz ve Deniz Can Aktaş ikilisinin paylaştığı Bandırma Füze Kulübü filminin vizyon tarihi bir süredir merak ile bekleniyordu. kısıtlı imkanlara ve karşılarına çıkan engellere rağmen bilim için savaşan Bandırmalı gençlerin hikayesini anlatacak olan Bandırma Füze Kulübü filminin 21 Ekim 2022 tarihinde vizyona gireceği açıklandı. Birbirinden iddialı isimleri bir araya getiren ve gerçek bir öyküden esinlenerek sinemaseverlerin karşısına çıkarılacak olan Bandırma Füze Kulübü filminin yapımcılığını Mustafa Uslu üstlenmişken; yönetmenliğini ise Ömer Faruk Sorak gerçekleştirmişti. Öte yandan Bandırma Füze Kulübü filminin vizyon tarihinin ardından merak edilen hikayesine ilişkin de detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Hikaye 1957’de Geçiyor

Hikayesiyle ile seyircisini 1957 yılına kadar götürecek olan Bandırma Füze Kulübü filminde, insanlığın uzayı fethetmeye hazırlandığı dönemler beyazperdeye taşınacak. Sovyet’lerin Sputnik 1’i uzaya fırlattığı dönemlerde Bandırmalı bir grup liseli gencin oluşturduğu füzeyi uzaya gönderme çabalarını konu alacak olan Bandırma Füze Kulübü filminin hikayesi pek çok gerçek hikayenin birleşiminden senaryolaştırarak sinemaseverler ile buluşturulacak. Öte yandan başroller olan Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’a Bandırma Füze Kulübü filminde; Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Bülent Alkış ve Altan Erkekli’nin paylaştığı filmde ayrıca Nizam Namidar, Ahmet Saraçoğlu, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Asaf Doğan, Başak Akan, Bartu Mutlu, Çiçek Acar, Özkan Ayalp, Ayhan Pekbilgin, Emre Yılmaz, Hande Oktan ve Kayra Orta gibi isimler de eşlik edecek.